Kızlar eski konularımdan bilirsiniz beni, buraya yazınca rahatlıyorum anlatma ihtiyacı hissettim. Bilmeyenler varsa 21 yaşındayım ,ailemin yanında universite okuyorum 3. sınıfım.Babamı 7.sınıfa giderken kaybettim ,evde annem ağabeyim ve ben yaşıyoruz.4 kardeşiz ,diğer ablam ve ağabeyim evliler evleri ayrı.Son 1 haftadır beni yıpratan ,ofkelendiren bir olay var. Babam vefat ettikten sonra emekli ikramiyesini ailem boluştu.Ablam (memur ) ve ben pay almadık. Annem aldı ,buyuk abim ve kucuk abim pay aldılar. Sonra annem 35 yıldır kirada olduğu icin anneme ev aldı kucuk abim. Kirasız oturuyoruz. Annem bir kısmını kredi cekti, bir kısmını kucuk abim birikiminden ekledi. 5 yıl diğer abimle beraber oturmuştuk o evini ayırdı gitti. Neyse diğer abimle de zaten hesaplaşma işi bitmişti butun hakkını aldı bizden (kac defa istedi bunalttı annem de verdi noter huzurunda). Buyuk abim artık surekli siz mal kacırıyorsunuz ,niye evi kucuk oğlunun ustune verdin vs , ben uvey evladım diye laflar cıkardı. Eşiyle birlikte butun tanıdıklara dedikodumuzu yapmış,duyduk birilerinden . Neyse bunlar 4 ay once ev aldılar annemden 1500 lira istemişler annem verdi. Şimdide evlerine taşınmışlar bir arıza cıkmış 2000 tl istiyor ben ve evdeki abim ,ablam verme diyoruz arkamızdan neler demişler burada soyleyemiyorum ,neden onları odullendiriyoruz dedim.Bu arada işi duşunce geliyorlar,kesinlikle karısını cocuklarını bize gondermiyor ,kusluk koyuyor araya. Normal zamanda aramazlar bile bizi. Ben de bugun anneme dedim ben de keselerimizi ayıracağım dedim (dul-yetim aylığımız var ,bir de benim kyk kredim var.) ,sen hep oğullarını duşundun bundan sonra kendi parandan ver ,ben oğluna para vermek zorunda değilim herkes hesabını bilsin sen kendi maaşından ver evladınsa dedim,benimde dershane param ,yeme icme ulaşım kıyafet masrafım oluyor.Ablam ve kucuk abim haklısın diyo bana .Senayı duşunmen gerek diyorlar. Annem sesini cıkarmadıkca ,ağırlığını koyamadıkca her ay para isteyecekler .Gecen ablamla tartışmış (buyuk abim) neden cocukları gondermiyorsun diyince annem fitne fesat evlat ayrımı yapıyor parayı mezara gotursun demiş,arkamızdan atmış. Ben bunca fedakarlık edip koşeye atıyorum annem dağıtıyo onlara ,o da utanmadan anneme zor durumdayım ver diyor .Her turlu kotuluğu yapıp yuzsuzce telefonla arıyo parayı şu gune hazırla bilmem ne sanki biz bankanın ortağıyız. Boyle daha iyi olacak umarım. Aylık gelirlerimizi ayıracağım hepsini.Lutfen ağlıyorum kac gundur ,fikir verin bana haklı mıyım değil miyim.Annem de biz seni kac sene buyuttuk besledik sen evde duşmanlık cıkaracaksın o benim evladım yok diyemiyorum diyor. Biz hesaplaştık diyorum anlamıyor.Oyle sıkıntılı durumun icine duştum ki. Kucuk abimi bugun arayıp sen bana para ver demiş abim de anneme soyle ben veremem demiş(abim duğun hazrlığı yapıyo) cocukları getir hafta sonu demiş annem ozluyo o da annem gelsin evi biliyor ya ,teyzemgile gidiyo hep demiş.Bu buyuk abim hep bizi kıskandı duşmanlık soktu araya .Haftasonu annem parayı hazırlasın gelicem cocukları da getiricem diyomuş ,gelecekmiş.Ben o gun erkenden dershaneye gideceğim. Utanmaz yuzlerini gormek istemiyorum. Karısı da mal kacırıyorlar dedi sonra da bize benim sizle hic sorunum yok dedi. Annem zaten parayı verse de vermese de takdir edilmeyecek. 5 yıl oturduk eşyaları vs. yok diye annem sabretti birikim yaptı onlar ,yine takdir etmediler
. Onlar oturduğu yerden para gelsin istiyor.Buyuk abim bir de her seferinde maaş kartlarınızı verin diyor anneme her bir araya gelmede bunu soyluyor mezarına gotur vs .diyor. Senanın kredisi var ,sizin cok geliriniz var diyormuş.Akrabalar bile siz niye anlaşamıyorsunuz diyor her şeyi haber etmişler cunku.
Ne yapsam seneye yurda mı gecsem kyk. Artık para tartışmalarından bıktım usandım.Keşke ben de huzurlu aile ortamında olsaydım,yaşıtlarım gibi tek derdim okul dersler olsaydı.Annem sustuğu icin de her ay her zaman para isteyecek o yumuşaklığı gordu annemi zayıf noktasından vuruyor demiyor ki kardeşim bekar (evlenme arefesinde) ,diğer kardeşim oğrenci onların tepesine binmeyim bu kadar diye. Annem sadece seviyor oğlunu ,bizler nefret ediyoruz. Ablam hic pay almadı ihtiyacım yok ben hakkımı anneme ev almak icin veriyorum dedi.Biz ablamla fedakarlık ettikce annem sağa sola sacıyor .
İcimi dokmek istedim sadece , cok doluyum.
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- İcimi dokmek istedim sadece , cok doluyum.