Merhaba arkadaşlar. Umarım haftanız guzel başlamıştır.
Şimdiden soyleyeyim lutfen eleştirmeyin,kavga etmeyin. Konumda kavga edilecekse hic acmayayım daha iyi,ben buraya bilgi almaya geldim.
DEHB hastasıyım,bayağıdır ilac kullanıyorum. O ilacı aldığımda dikkatimi topluyor,5-6 saat aralıksız ders calışmamı sağlıyor. Cuma gunu doktorumun asistanı doz arttırımına gideceğini soyledi,buraya kadar guzel. Cuma gunu cift doz almaya başladım. İlacı aldıktan yaklaşık 8-10 saat sonra bir nevi epilepsi krizi gecirdim.(Tetikleyen neydi bilmiyorum ama sanırım o an erkek arkadaşımın telefonunda bir arkadaşımızın ismini gormuştum,o an hicbirşey hatırlayamadım. Ortak arkadaşımızı tanıyamadım ve resmen kalbim karardı.) Bilincim yarı yerindeydi,bircok şeyi hayal meyal hatırlıyorum. En başta kalbimin yerinden cıkacak gibi attığını ve beynimin uyuşmaya başladığını hatırlıyorum. Daha sonra bağırdığımı,cok bağırdığımı.. Beni sakinleştirmeye calışan erkek arkadaşıma vurduğumu,kendime yuzume boynuma ve alnıma tırnaklarımla zarar verdiğimi hatırlıyorum. Tabi dilimin takılması,kelimeleri toplayamamam da cabası. Kendime geldiğimde numarasını gorduğum arkadaşım telefonda bana kendini hatırlatmaya uğraşıyordu.
Neyse.
Normalde 1 gun ara verip ilaca yeniden başlıyorum,yani cumartesi gunu benim ara verme gunum.
Pazar gunu akşam ilacımı aldım,ders calışmaya başladım. 5-6 saat sonra yine beynim uyuşmaya ellerim titremeye başladı. Kalbim deli gibi carpıyordu. Diğerinden birkac farkı vardı. Bu sefer kulağım uğulduyor,yerimde duramıyordum. Aynı zamanda goz bebeklerim titriyordu.
Ama bu sefer tetikleyici birşey olmadığından hafif ve cabucak gecti.
Artık dayanamayıp sağlıkcı bir arkadaşımı aradım. İlac hakkında bir takım bilgiler verdi.
Şimdi; ben bu ilacın bağımlılık yarattığını ve kırmızı receteli olduğunu biliyorum. Fakat icindeki etken maddelerin ne olduğu bilmiyordum,arkadaşım beni detaylıca bilgilendirdi sağolsun. İlac recete edilmeden once mutlaka gerekli kontrollerin yapılması EKG cekilmesi,kbb'a gidilmesi,kan değerlerine bakılması ve karaciğerlere bakılması gerekiyormuş. Bana hicbiri yapılmadı,direk yazdı ve kullanmaya başladım. (Onceden daha hafif bir ilac kullanıyordum,sonra buna gectik.) Ayrıca vucut kitle indeksi normalden duşuk olanlar bu ilacı kullanamayabilirmiş. Benimki normalden bayağı duşuk. O yuzden cumadan beri hicbirşey yemedim,sadece atıştırmalıkla geciştirdim. Şuanda da kendimi cok dolu,hissiz ve garip hissediyorum. Butun mutluluk ruhumdan cekilmiş gibi,sanki bir daha hic mutlu olamayacakmış gibiyim.
2 arada bir derede kaldım,sınavlara hazırlanmaya ihtiyacım var,ancak o ilacla dikkatimi toplayıp ders calışabiliyorum. Ama bir yandan da doktorun gerekli kontrolleri yapmaması canımı sıktı,ne yapabilirim ki? Bugun gidip konuşsam mı doktorla? Beni takip eden doktorumdu,asistanının boyle bir şey yapmaya yetkisi var mı? Doktora danışmadan doz arttırabilir mi? Bana da helal olsun,hic tereddut etmeden alık gibi atladım olaya.
Gercekten cuma gunu yaşadığım olay dehşet vericiydi. Duşuncesenize,birden beyniniz uyuşmaya başlıyor ve kendinizi kaybediyorsunuz,tanıdıklarınızı tanımamaya başlıyor,unutuyorsunuz. Cok korkutucuydu. Erkek arkadaşım cantamın,cuzdanımın ve kabanlarımın ceplerine durumumu anlatan ve uzerinde numarasının bulunduğu kağıtlar yerleştirdi. Umarım tekrar başıma boyle bir durum gelmez.
İhmal mi?
Kadınca0 Mesaj
●3 Görüntüleme