Merhaba bayanlar. Bir bucuk aylık bir bebeğim var. Bebeğim uc aylık olunca doğum iznim bitiyor. Kamu kurumunda calışıyorum. İki yıl ucretsiz izin hakkım var. Bunun haricinde işe başladıktan sonra altı ay boyunca gunde 3 saat sut iznim var. Eğer ucretsiz izin almazsam sabah 8.30-12.30 arası 4 saat calışacağım (normalde sut izni bu şekilde olmuyor ama ozel bir durumdan dolayı dort saat calışacağım). Aslında ucretsiz izin almayıp gunde 4 saat calışmaya karar vermiştim. Bakıcıda buldum komşum bakacak. Ancak durum ciddiye binince ve bebeğimden ayrılmaya bir bucuk ay kalınca acaba yanlış mı yapıyorum diye duşunmeye başladım. Bebeğimi bakıcıya bırakma fikri vicdanımı cok rahatsız esiyor. İşyerinde amirime de bakıcı bulursam ucretsiz izin almayacağım demiştim ve biz işyerinde aynı unvanda calışan iki kişiyiz ben başlamazsam diğer arkadaş cok zorlanacak. Annemin yada kayınvalidemin bakma imkanı yok ikisi de farklı şehirdeler. Ev almayı duşunuyoruz bir yandan o yuzden de calışmayı duşunmuştum (bu arada ucretsiz izin acısından fikir oluşturması icin yazıyorum maaşım 5000 TL civarı). Kucuk bir şehirde yaşıyoruz. Siz olsaydınız bu durumda ucretsiz izin mi alırdınız, yoksa gunde 4 saat bakıcıya mı bırakırdınız?