S. A. Merhaba. Arkadaşım bilmediği icin ASUS laptopuna Linux kurmamı istedi. Once Ubuntu'yu indirdim ve ISO'yu kontrolunu yapıp Rufus ile yazdım. Kurulum ekranı geldi ancak Wi-Fi secim ekranında donuyor. Aslında tam olarak donmuyor. Mouse hareket ediyor ve sağ ustteki bara erişebiliyorum ancak kurulum ilerlemiyor ve geri, bağlan tuşları calışmıyor.

GPT ile yazdırmıştım. Ondandır diye duşunup MBR'ı sectim ama sonuc aynıydı.

Xubuntu'yu denedim ancak durum aynıydı. Ben de Wi-Fi surucusunun kurulumu bozduğunu duşunup Wi-Fi kısmını pas gecerek denedim ve bir sonraki aşamaya kadar gelebildim. Ancak burada da mouse simgesi yukleniyor şekilde donuyor ama kurulum ilerlemiyor.

Son şans olarak Xubuntu'yu Live CD olarak acmayı denedim ve acıldı da. Hatta Live CD iken Wi-Fi'a donmadan bağlanmayı da başardım. Ben de Live CD'de iken masaustunde simge olarak duran kurulum simgesine tıkladım ancak hicbir şey olmadı. Donmuyor ama kurulum da acılmıyor. Hata iletisi cıkaracak mı diye ozellikler diyerek Terminal'de yurut dedim ve oyle calıştırdım ancak oyle de kurulum acılmadı. Hata iletisi vermeden oyle kaldı.

Şu an laptopa erişimim yok. Bir sonraki buluşmamda kurabilmek istiyorum. Bu durumda ne onerirsiniz?