Merhaba arkadaşlar. Ben 3 bucuk yıllık evliyim. 2 aylık bebeğim var. Her şeyi en başından anlatmak istiyorum.
Eşimle internetten tanışıp evlendik. Hatalar buradan başlıyor zaten. Başlangıcı bile hata. Ama insan zamanla anlıyor tabi.
Sozumuzde, duğunumuzde ablası her şeyden sorun cıkardı. Duğunde sorunlar yuzunden suratım asıldı. Duğunden sonra ablasıyla konuşmak istedik bize sesini yukseltti ve 2 yıl kadar doğru duzgun goruşmedik.
O zamanlar kayınvalidemler ile aynı şehirde yaşıyorduk. Eşim evlenmeden once "benim annem bu yaşına kadar hic hata yapmadı, benim annem melek, annem dunyanın en zeki insanı" dediği icin bende onyargı oluşturdu. Annesiyle telefon goruşmelerinin sıklığına karıştım. Ailesine kac gunde bir gideceğimiz hep sorun oldu. Ben sık gitmek istemedim.
Sonra o şehirden başka şehire tayinimiz cıktı gittik. Evliliğimizin en başından beri ailesi yuzunden hep buyuk kavgalarımız oldu. Birbirimize hakaret de ettik, vurduk da. Ancak hakaret ve vurma son zamanlarda olmadı.
Sonra bir gun surpriz bir şekilde hamile olduğumu oğrendik. Her şey duzelsin istedim. Eşime karşı cok daha ılımlı olmaya başladım. Ama o her tartışmada eski konuları tekrar tekrar acıyordu. Defalarca konuştum, yaptığının yanlış olduğunu soyledim. Konuşurken tamam dedi, tartışma anında yine aynı. Her buyuk tartışmada annemi arayıp beni şikayet etti, annem babam arkamda durmadı ve boylece o da iyice abarttı. En son olay, kayınbabamın ve kayınvalidemin bebeğinin pipisini gormek istemesi ile alakalı konu acmıştım belki hatırlayanlar vardır. O olayda ikisine de bağırmıştım, eşimde apartmanda avaz avaz yemin ederim seni boşayacağım diye bağırmıştı. Sonra kayınvalidemlerden ozur diledim. Onceden bilet almışlardı, donduler evlerine. O gun bugundur eşim hergun icim cok yanıyor, beni cok uzdun gibi şeyler soyluyordu. Seninle sadece bebeğimiz icin evliyim dedi, bağırdığın gun boşanırdım senden dedi.Evet tepkim fazlaydı orada hatalıyım ancak onlar da ucu de beni kışkırttı, sonra suclu ben oldum. Bu olayların uzerinden yaklaşık 20 gun sonra babamla kardeşim bebeğimi henuz gormediği icin benim ailem geldi. Ailem gelince eşim surat astı. Sizinle konuşmak istiyorum dedi ve yine beni şikayet etmeye başladı, pipi mevzusunu ve bağırdığımı anlattı. Bu sefer annem de babam da beni savundu. Surekli eskileri soyledi eskiden tartışmalarda benim hatalı olduğum yerleri soyledi. Kızınız yuzunden ben iki seneye yakın ablamla doğru duzgun konuşmadım dedi, halbuki ablası konuşmak istediğimizde tepki vermişti, kızınız annemle konuşmama son bir yıl haric hep karıştı dedi. Babam benim kızımı bu kadar uzemezsin zaten ozur de dilemiş neden bu kadar uzatıyorsun dedi. Eşim yıllarca bu olayı soyleyeceğim dedi, annem benim kızım yıllarca bunu soylemeni cekemez dedi, eşim asıl ben senin kızını cekemem dedi. Ve daha bir suru şey. Tartışma ortamı oldu ve annem babam kardeşlerim ağlayarak evlerine donduler. Normalde iki gun daha kalacaklardı uzak yoldan gelmişlerdi. O kadar kinci bir insan ki, ben onun ailesini uzdum diye benim anne babamı ağlattı. Onlar dondukten sonra eşime ben bir hafta ailemin yanına gitmek istiyorum dedim, bebeğimizi babasına hasret bırakmayı senin annelik vicdanın alıyorsa git dedi, bebeği bırak git dedi, gitmedim. Ben aileni uzmek icin soylemedim, sadece ne kadar uzulduğumu anlatmak istedim dedi, konuşmadım. Garip bir şekilde cok sakinim. Oysaki ben onun ailesine bağırdığımda o ateş puskurmuştu. Onunla konuşmuyorum, sadece bebeğimle ilgileniyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. İcimden hicbir şey gelmiyor. Sanki onu artık sevmiyorum gibi. Zaten bu evlilik en başından beri sorunluydu ve son olayda da yaptığım hatayı cok uzattı. Bu evlilik yurumez gibi geliyor. Bugun olmasa bir sene iki sene sonra biter zaten. Bebeğim henuz iki aylık. Evet cok kucuk zaten sadece onun icin uzuluyorum ama şimdi anlamadığı icin ayrılmak onun icin de daha kolay olur diye duşunuyorum, bir iki yaşına gelince ayrılsak anlayacak her şeyi. Yanlış mı duşunuyorum? Sizce bu evlilik yurur mu? Daha once defalarca konuştuk kavga etmeyelim, eski kavgalarımızı unutup onumuze bakalım diye ama hic konuştuğumuz gibi olmadı. Cok uzun oldu okuyup yorum yapanlara teşekkur ederim. Bu arada bu sorunlar haric ilgili bir baba ve ilgili bir eştir, ev işlerine ve bebek bakımına yardım eder, her istediğim yere goturur, istediğim her şeyi alır, hayata bakış anlamında uyumluyuzdur ama aile meselesi olunca olay cok farklı boyutlara taşınır.