O kadar sinirlerim bozuk ki durup durup kahkaha atıyorum. Sabahtan beri şoktayım. Sinirden titriyorum. Derdimi buraya anlatabilirim diye uye oldum, normal insanlarla iletişim kurmak istedim.
Arkadaşlar, babaannemin mirası icin acılacak bir dava var. O yuzden bu sabah e devletten dava acılmış mı diye kontrol ederken başka bir dava acıldığını gordum. Annem bana kısıtlama davası acmış. Yani yetişkin olmama rağmen yine vasim olmak istiyor, medeni haklarımı kullanamayacağım, hicbir sozleşme, alım satım vs yapamayacağım. Ve ben 34 yaşında bir insanım. Şimdiye kadar ne bir suc işledim, ne de bankaya şuraya buraya borc yaptım. Şu an işsizim ama harcamam sadece temel giderlerim. Babam vefat etti, işsiz olduğum icin yetim aylığı bağlattım. Onunla idare ediyorum şimdilik. Gecen ay bir iş buldum, cok az para verdikleri icin bıraktım.
Annem ben kucukken başka bir ulkeye gitti ve geldiğinde de yabancı olarak buyudum yanında. Asla bana ilgi, sevgi, destek gosterdiğini hatırlamıyorum. Hastalandığımda bile bakanım olmazdı. Gunlerce evde yalnız başıma kalırdım kucukken. Babam cok kucukken terk edip gitti, yuva diyemeyeceğim bir evde yapayalnız buyudum. Normal sohbetimiz bile olmazdı annemle. Devamlı dışarıdaydı, eve geldiği kısıtlı zamanda da merhabadan oteye bir iletişim kurmazdı benimle.
Bana karşı cok kotu davranışları oldu. Cok ozel olduğu icin anlatamam burada. Arada depresyona girip antidepresan aldığım oldu ama bunun icin beni hangi vicdanlı insan suclar acaba? Universite bitirdim, akli melekelerim yerinde.
Şu an aynı evde yaşıyoruz. Kendi evi var ama bu ev benim ustume kayıtlı ve aynı evdeyiz. Yalnız 4 aydır konuşmuyoruz. Cunku yaklaşık 4 ay once ameliyat oldum ve ikinci gunu ona kapris yapmam bahanesiyle beni hasta halimle bırakıp gitti, konuşmaya calışmama rağmen konuşmadı, bana o halimle kustu. 2 ay once de kısıtlama davası acmış.
Ben boyle bir olay gormedim. Kotu bir anne olduğunu biliyordum da resmen mahkeme dosyasıyla tescilletti nasıl bir anne olduğunu. Evladına bunu yapan bir anne gordunuz mu? Tahminimce ev benim ustume olduğundan evi satmamı ya da kendisini evden cıkarmamı engellemeye calışıyor aklınca, oysa kendi evi malı mulku var. Sakın canım annem muhabbetiyle gelmeyin, sizinkisi can olabilir ama benimkisi değil.
Şunu cok iyi anladım ki ben artık bu kadınla yaşayamam. Bu duyguların da otesinde, mantığım bu kadından uzaklaşmamı soyluyor. Sizce ne yapayım? Şaka gibi ama gercek