merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir.
kendime ait olmayan ama maalesef ki bana bulaşan bir mesele ile karşınızdayım.
ben bir holdingte ust duzey yonetici pozisyonunda calışıyorum. kendi aramızda kullandığımız ozel bir program var ve bu program uzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program uzerinden yapılan her turlu mesajlaşmayı gorebiliyorum. ( ozel hayata mudahale soz konusu değil her bir calışan daha işe alımda sadece iş amaclı kullanacağına dair sozleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugun boş vaktimde şeytan beni durtup şoyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum soz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta duzey yonetici bir cocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette calışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama cok başarılı bir calışan.cocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten cıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şoyle:
1. cağır yuzlerine soyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu butun hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yuz goz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tum haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık odul olmuş olacak. bir yonetici olarak benim acıkcası icime sinmiyor. bir ceza gormeyi hak ediyorlar.
3. cek ikisini de konuş yerin dibine sok cıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık calışma arkadaşı olarak da guvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hicbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yoneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hic olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi oduyor zar zor geciniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ucretle calışıyor kadın calışmazsa gecinemezler. o daha genc ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun cok profesyonel bakarım ama ikisi de cok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş icmişliğimiz cok var. cok etkilendim. inanılmaz şok oldum cok cok cok uzuldum.kesinlikle ikisine de hic yakıştıramadım. herkes beni cok sert cok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?