Oncelikle,"ne işin var burada git dersine calış" , "ergen işte derdi yok" gibi yorumlar yapacak olan varsa okumayı şu andan itibaren bırakmalarını rica ederim.Ama yol gostermek istiyorum diyen varsa sonuna kadar okurlarsa cok mutlu olurum.
Bu actığım kac trilyonuncu aile konusu bilmiyorum,cok da bir onemi yok zaten.Ama gittikce sıkıntılar daha da buyuyor.Daha kotu şeylerin olacağını duşunuyorum hep.
Ailemle cok cok farklıyız.Hemen hemen her konuda.Anlaşmamız cok zor oluyor,hayat goruşlerimiz,ahlÂk anlayışımız tamamen farklı.Kendimi onlardan cok uzak hissediyorum.
Ben gec ergenlik falan mı yaşıyorum acaba,cunku zamanla aradaki fark gittikce buyuyor.
Hatırlarsınız belki,ailemin ahlÂk ve din anlayışı sadece kız-erkek ilişkileri ve kızların giyiminden ibaret.
Yani kız acık giyinmiyorsa ve sevgili işleriyle uğraşılmıyorsa tamam,isterse dedikodu yapsın kufur etsin,insanlarla alay etsin zorbalık yapsın yine de hem iyi bir Muslumandır, hem de ahlÂk sahibidir.Cunku kapalı giyiniyor ve sevgilisi asla yok.
Bense tam tersini duşunuyorum.
Dun hava biraz serindi,avmdeydik.Biz cıkarken 20 yaş civarında bir kız girdi iceri.Askılı giyinmişti.Hava soğuk olduğu icin babam bayağı tepki gosterdi.Ne karaktersizliğini bıraktı kızın,ne de şımarıklığını.Evladı yaşında kıza soylediği sozler beni cok şaşırttı.
Annem de bir keresinde,biz minibusteyken bir cifte gereksiz tepki vermişti.Universiteliydiler sanırım,kız kapalıydı.(bunu annemin tepkisinde etkisi olmuş olabilir diye belirtiyorum.)Fısıldaşıyorlardı ve sessizce guluyorlardı.Cocuk kızın şalıyla oynuyordu duzeltir gibi.Sevgililerdi belliydi.Ama kimseyi rahatsız edecek duzeyde bir yakınlaşmaları yoktu.Annem cok sinirlendi inince "ailesi de okumaya gonderiyor haberi yok ne yaptıklarından" dedi.Boyle boyle cok farklılık var.
Bir de evde cok kufur edilir.Kavga edince kufur ederler.Kavga yokken de genelde kufurlu konuşurlar.İkisi de saygının sevginin olmadığı,surekli kavganın bağırmanın olduğu ailelerden gelmişler.Neyse ki evde şiddet yok ama bu kufurler bence daha bile kotu.
Akrabalarım da onlarla aynı kafada.Baba tarafı hadi neyse de anne tarafım ozellikle tamamen oyle.Kuzenlerim de cok kufurlu konuşur ve bana tuhaf geliyorlar,herkes hic benzemediğimizi soyler,ben kendimi hep yabancı gibi hissederim.Kibarlığı severim,samimi ortamlarda ya da aşırı sinirlenildiğinde arada kacabilir,onun dışında kufure tahammul edemem.Yani ağzı bozuk insan sevmem.
Kız-erkek ilişkilerine cok cok karşılar.Ben hicbir zaman bir erkek arkadaşımı kolundan tutup ailemle tanıştıramayacağım mesela.Kendim de istemem bunu.Nedenini bilmiyorum ama aile ortamıma hicbir yakınımı sokmak istemiyorum.Evlenmek gibi bir duşuncem olursa da gizlice,kimseye haber bile vermeden birden evlenip gitmeyi duşunuyorum.
Kızla erkeğin arkadaş olarak mesajlaşmasına bile karşılar.Normal arkadaşlık bile cok ters onlara.Sevgili gibi sıkı fıkı yakınlık değil,sıradan diyaloglardan bahsediyorum.Sınıf Whatsapp grubunda ders dışında konuşulmasından bile huylanırlar.
En kotusu de ne biliyor musunuz,aşırı korumacılar.Ben istemediğim halde beni dershaneye hep babam goturur getirir,akşam saat 6da bile dışarıda tek başıma olamam.Her şeyimi bilmek isterler,ama ben hicbir şey anlatmam.
Baskıcı bir aile ortamımız yok ama bunlar beni bunaltıyor.Gelecek kaygım artıyor,ilerde de boyle devam edecek diye cok korkuyorum.Ne yapacağımı,nereden başlayıp da kendimi ve onları duzelteceğimi bilmiyorum.Bir şeyleri değiştirmem gerekiyor.
Yazmak iyi geldi,her zamanki gibi

Bu arada yaş 17.Lise son sınıf bitti sayılır.