Herkese merhaba arkadaşlar,

Uzun suredir ailecek cozume kavuşturamadığımız fakat kardeşim adına uzulduğumuz bir mevzu var belki benzeri bir durum yaşayan veya bir uzman yardımcı olur diye buraya yazmak istedim ve şimdiden okuyan fikir veren vakit ayıran herkese teşekkur ederim.

Benim erkek kardeşim 24 yaşında filinta gibi diyebileceğimiz ama kucukluğunden beri ozguven sıkıntısı yaşan bir birey (Ki bence bunun nedeni cocukluk doneminde yaramaz bir cocuk olmasından kaynaklı annem ve babam tarafından bana ve diğer kardeşime gore daha fazla mudahele ve baskı ile buyumesi)

Sorunumuz şu arkadaşlar, kardeşim bu yaşına kadar bir tek sağlıksal olarak burnundaki kıkırdak yamukluğu, burun icinde et ve kemik varlığından kaynaklı nefes alma problemi yaşadı. Bu sıkıntısı icin ise ameliyat olmaya karar verdi bizde tum aile olarak destekledik sonucta sağlıksal problem. Ki kardeşim hayatındaki tum olumsuzlukları bu ameliyata bağladı, yani amaliyat olunca okul hayatı kariyeri huzuru herşeyi oturacaktı kendince. Ameliyat oldu ağrıları gecer gecmez burnunu ellemeye kontrol etmeye surekli mudahale etmeye başlayınca burunun kıkırdağı yeniden yamuldu ve tekrar ameliyat olacak ki biz buna da tamam dedik.

Ama Bizi endişelendiren olay ise bambaşka… Kardeşim gulduğu zaman ust damakları gorunuyor ama bu kemal sunal boyutunda değil kaldı ki kemal sunalda bile bu eğreti durmuyordu. Kardeşim bir yıldır bu duruma takılmış durumda dişci cerrahlar ile goruşmuş tek tek fiyat almış. Ne icin diyeceksiniz damaklarını kemikten kestirip kısalttırıp tekrar diktirecekmiş... Bu ameliyat icin ise doktor 9 saat surer demiş. Biz ailecek cok endişeliyiz soz konusu amliyat sağlıksal hic bir problemi yok damakta yani kist iltihap vs gibi sadece estetiksel bir rahatsızlığı var kendince. Bunun icin duzgun olmasına rağmen dişlerine tel bile taktırdı. Defalarca konuştuk ama bu benim belki de imtihanım yaptırmam lazım engel olamazsınız vs. diyor "biz ikna olmayınca" soz konusu sağlık diyor ama biliyoruz ki sağlıksal bişey yok.

Ailecek acaba biri onurunu gururunu kırcak bişey mi dedi de takıldı diyoruz. Hani uzuunn zamandır bi kız arkadaşı falan da yok acaba olsa duzelir mi diyoruz. Psikoloğa git dedik bi seans gitti ama on yargılı olunca faydasını da gormedi devam da etmedi noluuuuuurr yardımcı olun fikir verin napmalıyız?????????