Merhaba hanımlar, benim bu ara kafamı meşgul eden, karar veremediğim bir konu ile ilgili sizlerden fikir almak istiyorum.

31 yaşındayım, bekarım. Yeni mali muşavir oldum, şu an bir memurun aldığı kadar maaş alıyorum, şu an calıştığım firmada ruhsatımı kullanmıyorum, başka yere gecersem ya da seneye mali muşavirlik ruhsatımı kullanırsam maaşım artar. Yaklaşık 10 yıldır evi ben gecindiriyorum. Babam hasta ve calışamıyor. Fakat cok şukur ki bu sene emekli olacak. Yani maddi anlamda aslında 10 yıldan sonra ekonomik ozgurluğumu elime almış olacağım. Zamanında istediğim bolumu okuyamadım bu kısım karışık biraz. Fakat benim icimde ukde olarak kaldı. İngilizce oğretmenliği okumak istiyorum. Onumde 2-secenek var.

1-) Mevcut işime devam edeceğim ya da yukselebileceğim başka bir firmaya gececeğim. Burda da kalsam, firmamı değiştirsem de maaşım artacak. Babamın emekliliğinden sonra paramı daha rahat harcayıp, birikimimi de yaparım diye planladım. Şu an arabam var belki ilerleyen zamanlarda kendime ev alırım. vs. Bu secenekteki planlarım bu şekilde.

2-) Tekrardan sınava girip istediğim bolumu okumak. Bazen şunu duşunuyorum: Hayat zaten kısa neden istediğin mesleği yapmayasın, neden omur boyu icinde kalsın.
Aslında şu an ki işimi de severek yapıyorum tek sorunum cumartesi calışmak, belli bir yaştan sonra yoruyor maalesef.

Tekrar universite okursam da şoyle bir planım var. Bir arkadaşım yarı burslu ozel universitede okuyor. Gece calışıp, gunduz okula gidiyor. Ailesine yuk olmadan tum masraflarını kendisi karşılıyor. Arkadaşım gibi İstanbul'da ozel bir universitede okusam o zamana kadar para da biriktirsem aileme yuk olmadan okusam, okuyacağım 4 yıl beni hayata atılma yonunden cok mu geriye atar? Aslında duşununce mantıklı gelmiyor ama icimden bunu atamıyorum da, 1 hafta duşunmeyeyim sonra tekrar bi kararsızlık hali.
Şunu da duşunuyorum, mali muşavirlik sınavını yeni verdim, sınavdan cıktım boşluktayım ve arayış icerisinde miyim acaba?

Aslında sosyal biriyim, spor, tiyatro, kitaplar vs. boş kalan vakitlerimi bunlarla değerlendiriyorum. Sınava tekrar hazırlanırsam cok da sosyal olamayacağım. 34 yaşına kadar dersler-okul-iş arasında gececek hayatım. Bir yandan da ne okuması, tam da maddi acıdan rahatlayacakken hayatını neden zorlaştırıyorsun diyorum. Aslında cok istiyorum ama nasıl olur, olur mu, olmaz mı duşunmeden edemiyorum.

Tekrar universite okuyamasam da, ileride cocuğum olursa, her ne olursa olsun sevdiği mesleği okumasını sağlayacağım. 1 sene kaybı olmasın diye istemediği bolumu okutmayacağım.

Cok uzun yazdım, kusura bakmayn. Fikirlerinizi bekliyorum.