Selam arkadaşlar ;
gecen haftalarda burdan ilk alışverişimi yaptım ( sadece uyarıda bulunmak icin yeni uyelik aldım ) ve de dolandırıldım.Şoyle ki ; 1.urunde ; burda fotoğrafı olandan cok farklı ve kalitesiz bir urun gonderdi ,parasını iade edeceğini ama etmedi ,bahane olarak da isteme şeklimin kendisini rahatsız ettiğini ,moralini bozduğumu vs. soyledi.
2. urun ; kendisini/annesini/teyzesini zayıflatan bir bitki cayı karışımıydı.Formulunu istediğimde kendisinin de bilmediğini , tanıdığı bir aktarın hazırladığını ve devlet sırrı gibi sakladığını soyledi , bunları hep ozel mesajla konuştuk ama ne hikmetse ( bendeki jeton da duşmek bilmedi ) Kimseye soylememi ,yoksa herkesin isteyeceğini ,kalp ve şeker hastası olanların kulllanmaması gerketiğini vs. soyledi ,cok şukur hastalığım yok ,5-10 kg fazlam var dedim sadece ,hadi cayı da yolla bakalım dedim.

Kargo geldiğinde işyerindeydim ve yoğun olduğumdan acamadım , sonra actığımda urune bir baktım , pazarda bile 10-15 tlye satılan dandik bir urun ve de kirli ( tenezzul edip yıkanmamış bile) ,aradığımda bana soylediği ; " onu ablamın adına satıyordum , ben de bilmiyordum oyle olduğunu ,cok mahcup oldum,paranı iade edicem" eyvallah dedim .
Akşam eve gittiğimdeyse 2. şoku yaşadım ; muhteşem bitki cayı karışımını tahmin edin ; mate cayı....Evet bildiğiniz ,5 li mate cayı ...

Sonraki sureci şimdilik ozet geceyim ; butun urunlerini geri gonderceğimi ve paramın tamamını gondermesini istedim.Bircok alışveriş yaptığını ,bazılarının sorunlu olduğunu ve para iadesi de yaptığını fakat benim tavrımın onu rahatsız ettiğini ve paramı gondermeyeceğini soyledi...

Ben de bugun kendisini mahkemeye verdim , burda ilcelerdeki butun mahkemeler biryerde toplandığı icin direk gidemedim ve bir avukatla konuştum ,elimdeki butun belgeleri kendisine verdim ,mahkemeyi o acacak.Mahkeme daveti kendisine ulaşmadan ismini acıklamamamı soyledi ama ben burdan sizleri uyarmak istedim.

Lutfen alışveriş yaparken dikkatli olun ; karşılıklı guveni nasıl oluşturursunuz bilmiyorum ama en azından urunu almadan parayı odemeyin.Burdakiler de anne kotu niyetli değildirler diye duşunuyosanız ,cok yanılıyosunuz ...

Bitkisel caylarla ilgili de bir kucuk uyarı ;dolandırıldıktan sonra gezinirken gordum ki ; bircok kişi bitkisel caylarla zayıflamış/hamile kalmış /sacı uzamış vs.... Eğer acıkca burda formulu veriyorsa alın,kullanın kendi tercihiniz ama "bir aktar tanıdığım var ,ben de ondan alıyom,bana da soylemiyo ,istersen alayım yollayayım,ozelden konuşalım" gibi bir tarzı varsa ,aman diyim ,size de benim mate cayından gelmesin ...

Kucuk bir not daha ; beni dolandıran kişinin - benim oğrenebildiğim- birkac hesabı var , farklı isimlerle aynı topiklere yazıyor kendince bir guven ortamı oluşturuyor sanırım ,dikkatli olun...