Merhabalar, bir suredir kararsız kaldığım bir konu icin uye oldum. Konuya gecip duşuncelerinizi oğrenmek istiyorum.
4 sene olmak uzere olan guzel bir ilişkim var. Universitede okurken tanıştık. İkimiz de oğretmeniz.
Gelelim konuya.. Erkek arkadaşımla ilk 2 senemiz universite okuduğumuz şehirde birlikte gecti. Benden bir ust donemdeydi. Mezun olduktan sonra bir sene benim icin işe girip kaldı ve ben de mezun olduktan sonra ailelerimizin olduğu şehirlere donduk. Birlikte gecen 2 senenin ardından uzaktan ilişki yurutmeye başladık. Başta zorlandık, kavgalarımız arttı fakat sonradan duzene oturtmayı başardık. Şimdi evlilik muhabbetleri iyice artmış durumda fakat benim kafamda kucuk buyuk bir suru soru işareti var. Bu soru işaretleri erkek arkadaşımla ilgili değil ondan cok eminim ve cok seviyorum

E o zaman evlenme maddi, manevi sebeplerin varsa dediğinizi duyar gibiyim

Ne zaman evleneceğime birkac ay icinde karar vermem gerekiyor ona gore nişan yapacağız. Eğer 2020 yazında evleneceksek bu yaz temmuz ağustos gibi nişanlanmak istiyorum o yuzden konuyu şimdiden actım.
Sizce bu soylenen lafların doğruluk payı var mı?
İlişkinin cok uzaması bize zarar verir mi?
İstesem onumuzdeki yaz evlenebilecekken bir sene daha ertelemekle hata mı ediyorum?
İlk konum olduğundan gaza gelip biraz fazla uzatmış olabilirim