Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Gorumcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gercekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır boyle surer gider. Evine gideceğimiz zaman bugun hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hicbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır boyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.

Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kucuk kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birturlu gormuyor. Onun gozunde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kotu niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kotuye cekiyorsun, boyLe duşunuyorsan beni hic tanımamışsın der, kotu olan sen olursun hep.

2 yaşında kızım var. Halasına duşkun. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine cağırtıp beni cağırmamak noluyor, eşim bunu gormuyor, anlamıyor. Sen evde işlerini gorebilesin diye seni duşunuyordur diyor.

Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye goturmek icin. Sanki benim cocuğumun uzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yuz yuze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Ustelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup boyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.

Ayrıca dikkatimi cekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin boyle donmesi tesaduf olabilirmi?

Yıllar once onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine cağırıyorsunda beni neden cağırmıyorsun vesayri dersem daha cok kendini birşey zannedecek. O yuzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Resmen beni yok sayıp oyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birturlu gormez de oda hep onu tutar diye cok korkuyorum. Eşimin soylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lutfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?