Merhaba kızlar... Lutfen ama lutfen '' Biz bu konudan cok sıkıldık. O eltiyse sen de eltisin. Eltin bitti annesine mi sardın... '' minvalinde cumleler sarf edecekseniz okumayın...
Biz şimdilik iki eltiyiz. Ucuncu kaynım bekar. Şimdi efendime soyleyeyim hepimiz şunu kabul edelim Kuma gemisi yurur elti gemisi yurumez... Okey. Zaten canciğer kuzu sarma olalım diye de yırtınmıyoruz ne eltim ne ben... Haaa şunu zaten kabul ediyorum ben nasıl ki onu elti olarak fişlemişsem onun gozunde de ben aynı konumdayım

Gel gelelim meseleye... Eltimin annesi surekli eltimin hayatı ile benimkini kıyaslayıp kendi kendini dolduruyor... Şoyle ki, benim eşim koy hayatını ve tarla işlerini cok seviyor. İşe girene kadar koyde kaldı koy işlerini yuruttu. Hatta yakın zamana kadar mandıraları vardı ama gecen aylarda kapattılar. Biz iş sebebiyle memleketten ayrılmak durumunda kaldık cunku. Kayınvalidem de rahatsız olduğu icin tek başına yapamıyordu işleri. Evli olan kaynım eşimin anlattığına gore pek koy işlerini sevmiyor daha ziyade koyde kahvede vs takılıyormuş işe girene kadar. Bekar olan kaynım da kayınbabamla pek anlaşamadığı icin bir işe elini surmek istemiyor

İşleri de genelde benim kocam yapıyor

Şimdi efendim bundan 3 ay evvel koye gittik. Eltimin annesi ile karşılaştık. İnsanlara tepeden bakan bir tip zaten. Vakti zamanında Ağa torunu imiş bunlar sonra paraları yedirmişler birilerine vs... Ayakustu Hoş geldin beş gittin vs... O esnada komşu teyzelerden biri gelip sohbete dahil oldu. İşte benim eşimin koy konusunda işsever calışkan bir insan olduğuna vurgu yaptı vs vs... Eltimin annesi kadına bildiğin cemkirdi '' Bu calışıyor da benim damadım (yani eşimin abisi) calışmıyor mu ne demek istiyorsun sen. Ben daha da senin kapına gelmem. '' dedi ve oradan ayrıldı

Sonrasında da ertesi akşam kayınvalidemlere gelip bizim yanımızda diyor ki '' Ben bu ikisini kıskanıyorum. Bu ikisi cift maaş zaten. Bunların yaşadığı yer guzel benim kızım ile damadım hak etmiyor mu iyi bir yerde yaşamayı '' demeye başladı

Şimdi diyeceksiniz ne guzel kadın acıksozlu

Kadın bu sozleri sarf ettikten sonra eşim abisi ile tartıştı... Ve biz bu kadının kaynımla eltimi dolduruşa getirdiğini duşunuyoruz... Eşim 2 aydır abisi ile pek konuşmuyor. Surekli olarak bize Siz cift maaşsınız deyip duruyorlar... Tamam gelirimiz onlardan fazla ama ona gore de gider oluyor. Neymiş bu cift maaş meselesi yaa... Aman... Allah aşkına eltim oyle soylenmiyor ama annesi feci...