Merhabalar herkese,
Yaklaşık 4 aylık evliyim ve anlamadığım bir şekilde eşimin kardeşi (kayın birader) nin eşi(elti) bana surekli anormal davranıyor. Hepi topu 2.5 ay gibi bir surede evlilik yapan evini kuran -ki bu surecte kimseden hicbir destek almayan ailesinden farklı bir şehirde yaşayıp calışan- muhendis bir kadınım. Birbirimize gore cok farklı yapı ve karakterlere sahibiz. Bohca, kına alışverişleri icin bebeğini ortaya atıp kayınvalidemin carşıya cıkmasını engelleyecek kadar hırslı bana. Daha nişanlı sozlu bile değilken eşimin ailesinin evindeki yemekte ayran surahisini 6 ya değil 5 e boluşturup benim bardağımı boş bıraktığını bilirim. Ben hazırlıklar icin iş yerimden ayrıldığımda ( ki maddi acıdan hicbir sıkıntım yoktu) ‘ben duğunden bir gun oncesine kadar calıştım. ’ Diye kendi evlilik tarihcesini hayıflanarak anlatan bir kadın. Kendimce uzak durmaya calıştığımda ise bozulan alınan nişanlımı arayıp ‘ ben duğun hazırlığı yaparken eşim askerdeydi, hep tek başımaydım. ’ Diye ahlayıp vahlayan bir kadın duşunun. Ve bu kadının 2 yaşında calıştığı icin bakamadığı, geceleri evinde kalarak cocuğuna bakan bir kayınvalidesi var. İkimizin kayınvalidesi yani. Kayınvalidem geceleri onlarda kalıyor bebek bakmaya. Kendi evindeki kocasını, evlilik hazırlığı yapan bekar oğlunu yalnız bırakıyor. O kadar da duyarlı. Asıl noktaya gelecek olursam bir aydır dehşet gergin bir ortamdayım. Sonucta yeni dahil olduğum ve beni tanımayan bir aileye mensubum artık. Kurban bayramı Arife ’sinde zorunluluktan oturu kayınvalidemde kalmamız gerekti. O gece onlarda oradaydı. Valizimi eşimin bekar odasına bıraktım ve kişisel bakımımla ilgileniyordum. Bana valizimi kapatmamı soyledi, kapatmayacağımı bebek ile başka yerde oynayabileceğini soyledim. Ojelerime yaklaşan tatlış mı tatlış bebeğine ojelerimin kurumadığını şimdi dokunamayacağını belirttim.(bebeğimiz ojeli tırnağa bayılır her kız cocuğu gibi) gece eşimle yatacağımız bekar odasına gecmek istedim uyumak amaclı, o bile sorun oldu. Neymiş hanımefendi o odada uyuyormuş. Eşi de salonda uyurmuş. Bebek ve kayınvalide oturma odasında uyurmuş. Kayınpeder yatak odasında uyurmuş. Anlayacağınız ben ve eşime onun ailesi yuzunden zorunlu olarak gittiğimiz ve gece kalmamız gereken evde yatacak yer yokmuş. Biz bir şekilde hic umursamadan eşimin bekar odasında tek kişilik yatakta uyuduk.( ki bence cok ayıp bir şey bu ama olsun diyorsun bir yerden sonra.) sabah bir uyandık eltim evde yok. Yerini yadırgamış salonda ya da oturma odasında uyuyamamış. - daha once hastalandığı bir donem hep salonda uyumuşluğu var- buraya kadar benim pek takıldığım bir şey yok. Huzursuzluktan hic hoşlanmayan aksine hep gulup eğlenen hayattan keyif almaya calışan biriyim. Bayram ’ın 2. Gunu Ege ’ye ailemin yazlık evine gidip 4 gun keyif cattık geldik. Geldiğimizde her şey değişmişti. Kayınbiraderim ve eltim, kayınvalidem ile konuşup onlar varken bizim oraya gitmememiz icin program yapıp anlaşmışlar. Geldiğimizde eşimi arayıp kardeşi soylemiş. Elti hazretleri ben kayınvalideme gidersem gelmeyecekmiş. Dolayısıyla kayınbiraderciğim de evliliğini ve karısıyla annesinin arasını iyi tutmaya calışmış. Benim iyi niyetli kocam da anlamıyor bu kadar hırslandıklarını. Bir sonraki gun ben kayınvalidem ile gezmeye gidecektim, hazırlandım aradım musait misin diye. Evet, gel dedi. Atladım taksiye gittim. Evde ikisi de var. O sırada kayınvalidem akşama oğlum da gelsin bizi alsın bizde yemek yiyelim dedi. Bende kabul etmeyeceğim ama yanlış bir cumle kullanıp kırmak istemiyorum. İhaleyi eşime bırakıp akşam yemeğinden kurtulma niyetindeyim. Bunu duyan eltim cıldırmış. 10 dakika icinde evden cıkıp işlerine gittiler. Ben evde onların kızının sacını tarıyorum o derece. Boyama yapıyorum. Kayınvalideme bir telefon geldi, konuştu konuştu sonra bana verdi. Bir de baktım ki kayınbiraderim. “Siz ikinizin yıldızı uyuşmuyor. Bundan sonra gelirken annemi arayıp soracaksın. Eltim evde mi diyeceksin, biz varsak gelmeyeceksin.” Dedi. Ben şaşırdım. Utandım. Gururum yerle bir oldu. Sadece telefonu kapatsın diye 3 kere iyi gunler dedim ve sonuncusunda kapattım. Olaylar kızıştı. Ağladım. Sinir krizi gecirdim orada. Şukur evde sakinleştirici bir şeyler varmış. Peşinden 4 gun sonra yeni evlileri yemeğe davet eden hala cıktı ortaya. Utanmadan oraya geldiler. Bizim icin verilen bir yemek olduğunu bildikleri halde. Bizim oraya gideceğimizi bildikleri halde. Eşim kardeşiyle opuştu, odaya ben girdiğimde sırtı donuk telefonuyla ilgileniyordu. Eltim ortada yoktu. Peşinden gelen olay şu. Kayınbiraderim hala utanmadan abisini(eşim) arayıp “abi o gun eşimi opmemişsin.” Diyor. Boyle sorunlu mu tum eltiler??? Kocasını doldurup doldurup ustumuze salıyor. O da utanmıyor abisine boyle konuşmaya. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Akıl verin bana! Sinirlerim gayet bozuk. Hala daha prim yapmaya calışan ve haksız olduğu halde boburlenen insanlarla uğraşmaktan sıkıldım. İki kardeşi ayırmak istemediğim icin cok zorlanıyorum. Eşim bana destek oluyor ama bir erkek, kadın gibi anlamıyor. Bu kadına nasıl davranmalıyım??
Ps: cok uzun yazdığımın farkındayım ancak daha kısa acıklayamazdım
Eltimin akıl almaz tavırları
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Eltimin akıl almaz tavırları