Kızlar merhaba. Hatırlayan vardır belki, eşimi haksız yere işten cıkardılar 2 ay once. Şirket el değişmişti, o zaman cıkış giriş yapıp tazminat vermişlerdi. Cok bir miktar değil. Yeni şirket torpilsizlerin hepsini cıkardı. 12 aylık bebeğimiz var, baya perişan olduk. İkimizde iş arıyoruz ama oncelik eşimde, kızım pek sakin bir bebek olmadığı icin.
Neyse bir yer cağırdı, goruşmeye gittim. Onlar acısından cok olumlu oldu, kabul ederseniz pazartesi direk başlayabilirsiniz dediler. Ama durum şu; bu fabrika evime 30 km uzakta. Servis var ama anayoldan geciyor. 15 dakika yurumem lazım servise. Mesai sabah 8 olduğu icin benim 6.45de evden cıkıp 7 servisine binmem lazım. Akşam 6 cıkış trafikle eve gelişim 7 bucuk olacak. Cumartesi yarım gun, cıkış 12 bucuk. Dış ticaret departmanındaki tek yetkili ben olacağım, o yuzden gerektiğinde haftasonu bile işe yada limana gitmem gerekecek. Acık acık yazıyorum maaş 3. 250 tl. Guvenilir bir bakıcı buldum, kadın 1.800 istiyor aylık ve ben 7 bucuktan once gelemem, 7 bucuğa da kalmam en gec 7de cıkarım diyor.
Eşim goruştu bir yerle, %80 olacak o işte ama bir ay sonra belli olacak. Ben senin işin olmazsa iyice kotu olacak diyorum ama eşim işi kabul etmemi istemiyor. Cok erken gidip cok gec geleceksin diyor. Gece gunduz arayacaklar, kızımız cok kucuk, hangisine yetişeceksin diyor. Kadın sıkıntı diyor. Ben işe başlarım, dayan diyor.
Annemde rahatsız, 63 yaşında kadın artık. 2 hafta once 4 gun kıpırdaman yattı belinden. Ben yaptım işini, guvenemiyorum ona da.
Bir yandan da zaman gercekten kotu. Başka iş fırsatı cıkar mı bilemiyorum. Firmada tekstil, ben daha once 2 yıl calıştım bu sektorde bilgim var. Ama bende bilemedim. Eşim beni korkuttu mu yoksa cidden cok mu kotu olur kestiremiyorum şu an. Ne dersiniz kızlar, sizce ne yapmam mantıklı?

Not: Bende hep 8-6.30 calıştım bugune kadar, hatta daha uzun olduğu oldu. Ama burda yolu ekleyince 6.45- 19.30 gibi oluyor asıl sıkıntı bu.