ağustos ’ta 3 yıl olacak 3 aylıkda bir evladım olan evliliğim var. eşimi cok seviyorum mutluyum da cok şukur. belki beni anlayanlar olacaktır diye yazmak istedim, dert değil sadece fikir almak istiyorum.
ben oğretmenim ve kızım sen dersine calış ben yaparım diyen bir anneye sahiptim, annem de calıştığı icin evimiz cok duzenli olmazdı, boyle bir evde buyudum.
evlendim (hic boş yılım olmadı mezun olur olmaz atandım), eşim titiz birisiydi başta sıkıntılar yaşadık ben dağınıktım, kansızlıkta olduğu icin okuldan gelince hic halim olmazdı. Yemeğimi mutlaka yapardım ama mutfağı toplamak felan zor gelirdi (Haftanın 6 gunu calışırdım birikim yapmak icin o uyurken ben kursa giderdim haftasonu). Eşime de hak verirdim. Sağolsun bana da yardım ederdi.
Bebeğim olduktan sonra bilmiyorum anneliğin verdiği bi ’şey mi derli toplu olmaya her işe kendim yetmeye başladım, belkide kendime bunu ispat etmek istedim.
Fikir almak istediğim şeyse şu;
Ben cok kırılgan biriyim sanırım,
* Mesela eşimin bi ’ kıyafeti dikilecekti bana soyledi bebekle uğraşırken sonra vakit olmadı unuttum ertesi gun aldı kendi eline yanıma geldi kendi dikmeye yeltendi suratı asık, ben de ver canım ben dikiyim dedim ses etmedi, tekrar soyledim verdi aldım diktim.
* Salonda bir iki cicek vardı solmuşlardı almış onları kapıyı actı, baktım atma onları ben arada suluyorum dedim. o zaman doğru duzgun bi ’ yere koy sula temizle dedi.
* Bebekten once bir arkadaşa gittik eşi hanımının cok titiz olduğunu soyledi, benim eşimde eğer değişmek isterse *tazecikanne ’yle takılsın dedi.
* Kaynanama hangi gelinin daha becerikli dedi bi ’ laf arasında? (Eltimin daha becerikli olduğunu biliyor 5 6 yıl annesi yaşlı olduğu icin evinin işlerini o yapmış calışmamış)
* Bi ’ iki kıyaslama daha yaptı farkında olmadan veya şoyle soyleyim başka bir bayanın becerikli olduğundan bahsetti bir ortamda.
İşte boyle şeyler benim zoruma gidiyor. Kalbim kırılıyor. Ben elimden geleni yaparken kendimle ilgili guzel şeyler duyamamak zoruma gidiyor. Bebeğime bakıyorum, yemeğimi yapıyorum, elimden geldikce evimi supuruyorum, evim eskisine gore hep duzenli.
Yorumlarınızı bekliyorum. Uzattıysam kusuruma bakmayın.