Esimin aşırı aşırı aşırı kalabalik,geleneklerine dinine aşırı bağlı bir ailesi var. Birilerine karsi ilk izlenimin ne kadar onemli oldugunu oyle dank ettirdiler ki bana,13 yıl evvel daha 17 yasindayken bugunleri hissetmişim... Keşke uzak dursaydım,ogullarina hala aşık olsam bile keşke evlenmeseydim.
Ailesinin tuhafliklariyla ilgili somut olarak anlatilacak cok olay var ama uzun olmaması icin ilk mesaja yazmak istemiyorum.
Zaten onemli olan o değil.
Onemli olan, akrabalık ilişkileri amca dayı anneanne babanne kuzenler yeğenler olan ve bayramlarda,2-3 ayda bir gorusulen ve cok da sosyal olmayan ice donuk bir kizla; yakın akranları gectim, annesinin dayısının torununun bilmem nesini kendi kuzeni gibi yakın goren,sık goruşulen,bizi de her toplantiya emrivakiyle davet eden,evleri genellikle bayrammış gibi kalabalık olan,akılları fikirleri yoresel/agir/cesiti bol yemek ziyafetleri,temizlik ve duzen takıntıları olan,dedikoduyu cok seven bir ailenin oglunun evliligi... Evet bu evlilik gelin acisindan buyuk bir sorunmus... Ne yaparsam laf olacakti,arama bastan mesafe koydum o yuzden. Ona rağmen geriliyorum. Ben bu ortama uyamıyorum,kendimi onlarin yaninda uzaydan gelmiş gibi hissediyorum. 8 yildir evliyim,onceki gibi arada geleyim,esimin gelmesine engel olmayayim desem; kayınvalidemin beraber yaşadığı kendi kayinvalidesi vefat etti. Bu ailedeki tek sevdiğim nur yuzlu babannemiz vefat etti. Kayinvalidem tek artık.
Bundan sonrası nasıl olacak? Eşim en kucuk oğlu, ya hep yanimda kalin derse ne diyeceğimi bilemiyorum. Diğer iki kizi başka ilde,bir tane oğlu ve biz yakınındayız. Birlikte yaşamak teklif edilirse veya surekli surekli cagirilirsak ben ne yapacagim?
Aile konusunu aşamıyorum,birgun bizi bitirecek...
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Aile konusunu aşamıyorum,birgun bizi bitirecek...