Oncelikle merhaba.
Bugun laptopuma Kali Linux kurmaya karar verdim. USB ile sıkıntısız bir şekilde kurdum ama hard diski secmeme rağmen "reboot and select proper boot device" hatasını veriyor. Cok şeyler denedim ama gene olmadı. (Laptop "Asus f553m")
Şuphelendiğim iki şey var:
1)BIOS ayarlarının arasında os selection diye bir secenek var ve orada sadece "windows 7" ve "windows 8.x" diye secebiliyorsun.BIOS guncellemeye calıştım olmadı ,cunku asusun sitesinde sadece Asus f553ma markası icin bir bios guncellemesi var, laptopu acıp bios pilini cıkarıp takayım bi resetlersem acaba free-dos gibi bir secenek gelir mi dedim pilide bulamadım anakartın uzerinde.
2)Hard diskin uzerinde windows 10 kuruluydu ve ben hard diskleri tekrar boyutlandırıp kurdum,acaba buda bir sorun teşkil edebilir mi? cunku forumlarda baktığım kadarıyla Legacy ayarı falan gerekebiliyor ama benim biosta o ayarlar yok. Ayrıca harddisk başka bir formatta olabilir mi gibi duşundum.
Bu arada 3 kere sıkıntısız kurdum Kali Linux'u,yani orada bir sorun olduğunu duşunmuyorum.
Gerekirse fotoğrafla da acıklayabilirim...
Bir bilgisi olan varsa şimdiden teşekkur ederim.
Arkadaşlar cozumu buldum, ilerde bu sorunu yaşayacak arkadaşlar icin acıklamak istiyorum.
Harddisk NFTS halinde olduğun icin icindekini goremiyor
bilgisayarıma sağ tıklayıp yonet diyoruz ,disk yonemtiminden girip kac gb istiyorsak bolumu siliyoruz bakın boluyoruz değil siliyoruz yani windowsta gormemesi lazım, orada atanmamış siyah olacak sonra formatı aynı şekilde o bolume atıyoruz....
Kali Linux "reboot and select proper boot device" hatası
Linux0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Kali Linux "reboot and select proper boot device" hatası