Yazdiklarim biraz uzun olacak fakat kendimi hic iyi hissedemiyorum. Ben kucuklugumden beri tip istiyordum ama kazanamadim. Farkli bolume tercih yaptim fakat mutlu olamadim.2 yillik saglik bolumu Okudum ama hala aklimda tip vardi. Bazi nedenlerden dolayi hazirlanamadim. Sonra mezun oldum. Simdi calismiyorum is ariyorum. Ailem kpss ye hazirlanmam yonunde. Baslarda ben karsiydim okul okumak istiyordum fakat sonra dusundum ben okulumu okudum mezun oldum. Onlar tekrardan benim okul masrafimi karsilamak zorunda degiller ki... zaten ailemden de mezun oldugum gunden beri okumam yonunde bir destek goremedim henuz. Onlarin tek istedigi devlet memuru olmam. Babamin yasi artik calismaya cok el vermiyor. En fazla 3 5 sene calisir. Ilk isimde kendi sagligimla ilgili borcumu odedim. Aileme katkim olamadi. Simdi aileme katkim olsun hem de aileme yuk olmamak adina is ariyorum. Kpss ye de calisicam. Ama aklimda hala hayallerim.. belki tipi eskisi kadar istemiyorum ama istedigim mutlu oldugum bolumu okuyamamak beni o kadar mutsuz yapiyor ki.. istiyorum ki insanlara faydali olayim, basarili olayim bir suru guzel hayaller.. Simdi hicbirinden eser yok. Ortada bambaska birisi var. Seneye kpss ye giricem eger kazanirsam yeniden okurum diyorum. Ama memurken birinci ogretim okumak cok zor diyorlar. Izin vermeyebilirler. Yeniden okusam da ne okumak istedigimi bilemiyorum. Psikoloji dusundum bana gore olmadigini anladim, diyetisyenlik ayni sekilde..sonra zaten bunlari okusam bile memur olurken bu bolumlerin hakkini verecek vaktim olamayacak. Yeteri kadar hakkini veremeyecegim.. Tip zaten hic okuyamam artik..ikisi bir arada hic olamaz. Ancak calismamam gerekir tipi okumak icin. Aileme 6 yil boyunca boyle bir durumdaykan maddi sikinti yasatmaya hakkim olmadigini dusunuyorum. Bilmiyorum tip disinda nerede mutlu olacagimi bulamiyorum. Simdi hayatimin oyle bir noktasindayim ki her sey bitmis vaziyette benim icin.. hayatim gittikce daha da geriliyor sanki. Yasitlarima bakiyorum yurtdisina gidiyorlar ikinci dil ogreniyorlar her yonden gelistiriyorlar. Ben ise daha da geriye gidiyorum. Artik hic tadim tuzum bile yok. Cunku bir idealim yok bir hedefim yok.