Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık yarım saat once eşimle tartışıp sanırım kustugumuz bir konu hakkında size danışmak istedim.
Sanırım ilk konumdu, esimin calışma ortamındaki bir kadınla gereksiz muhabbeti icin konu acmıştım o zaman hamile değildim. Şimdi 17 haftalık hamileyim. Eşimle ikimiz de oğretmeniz. Gecen hafta benim okulumun toplu iftar yemeği vardı ve eşim buna katılmak istemedi. Orucken yeni tanıştığım bir insanla sigara da icemedigim icin cok bir muhabbete katılamam, donuk donuk bakarım yeni insanlara iftar zamanında tanışmak benim icin zor olur dedi. Başka zaman tanışıp yemeğe de gideriz dedi. Eşim aşırı sigara bağımlısıdır ve icmediginde gercekten bakışlarında donukluk ve sinir hali olabiliyor. O yuzden yeni insanlarla o anda tanışmak istememesini anladım ve gitmedik yemeğe. Bugun de diyor ki bizim okulun da iftar yemeği Var, oraya gidelim. Ben de asil sebep bu olmamasına rağmen sen benimkine gitmek istemedin ben de gitmek istemiyorum ama sen gidiyosan git dedim. Ama soylediğim seydeki kinayeyi anlamamış olamaz asla. Benim asıl sorunum benimkine gelmemiş olması değil, oncelerde okulundaki bir kadın yuzunden tartışmış olmamiz ve onunla yuzyuze gelmek istememem. Halbuki hicbirini daha once gormedim, tanışmadık. Sen tek git dedigimde herkes eşiyle geliyor seni de merak ediyorlar dedi, bugun zaten onden bir yol yapmak icin okuldaki kadın hocalar karnının buyuyup buyumedigini kac kilo aldığını soruyorlar falan diyordu. Ben cevap vermemiştim. O şu an benimkine gelmedi diye gitmek istemediğimi sanıyor ama asıl sebebi soyleyip cok umursuyormus gibi gorunmek istemedim. Ama evet umursuyorum, birkac ay once canımı sikan insanin, eşime ilgisi olduğunu dusuñdugum bir insanın bulunduğu ortamda bulunmak istemiyorum. Ama bu bizim ici tartışmaya sebep oldu. Sizce gitmemekle ve verdiğim tepkiyle haklı miyim? Siz ne yapardınız?