Merhabalar,
Size danışmak istiyorum
Şoyle anlatayım; okulu bitirip atanınca, yaklaşık bir yıl sonra evlendim; evlendiğim kişi ozel sektor de calışıyor.
Kendi aileme yardım etmek istiyordum atandığım ilk gunden beri, cunku anne babam bana aşırı destek oldular, okurken maddi buyuk sıkıntılar cekmemize rağmen anne babam hep okumam icin arkamda durdular, maddi manevi destek oldular, Allah razı olsun onlardan, zaten anne baba hakkı odenmez,ama vefa borcu olarak mesleğe gecince destek olacağım, hep yanında olacağım duşuncesi vardı bende; evlendiğim kişiye de bu duşuncemi acık acık soyledim, destek olacağını soylemişti bana, ama evlenince iş değişti, daha cok ihtiyaclarımızın olduğunu , aileme verdiğim desteğin hayallerimin hep yanlış olduğunu soyleyip durdu...ben sonsuza kadar butun maaşımı vereceğimi soylememiştim ki sadece kardeşlerim okurken, onlara burs vermek ve babacığımın araba almasına yardımcı olmak istiyordum elimden geldiğince... babam bi emekli maaşıyla nasıl okutsun kardeşlerimi, nasıl araba alsın ki...
Eşim normal de cok iyi biri, tek anlaşamadığımız konu bu, benim aileme yardımımı yanlış buluyor.acıkcası bu tavrını bencilce buluyorum.. evlenmeden once ben acık acık aileme yardım etmek istediğimi soylemiştim..
ailem de super maaşallah; kendilerinden cok beni ve evliliğimi duşunurler... cok fedakÂrdırlar eşimi ve ailesini kendilerinden cok daha fazla onemserler, kıymet verirler...
Ne yapmalıyım bu durumda? İcim cok yanıyor,eşimi dinlesem annemler e karşı vefasızlık etmiş olurum, aileme yardım etsem sanki kotu bi eş mişim gibi, sanki kocamı dinlemeliymişim gibi hissediyorum..
misal;eve klima almamız gerek iki adet.eşim birini benim almam gerektiğini soyluyor, iki tane alamazmış( maddiyatsızlıktan değil,kardeşleriyle ortak iş yapıyorlar, kardeşleri birer tane klima almış mış kendisi de bi tane alacakmış, oysa elticiklerim biriktirerek 2.yi aldılar, ayrıca Eltilerim ev hanımı ,ekstra maaşları yok ki) yani dolaylı yoldan eşimin kardeşleri de evlerine iki klima almış oluyorlar, neden eşim bana boyle hesap ediyor, sanki ailem e yardım etmesem boyle şeyler demeyecek gibi, kasten bu tutumu sergiliyor gibi.
Lutfen akıl verin, zira cok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?
Kadınca0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Lutfen akıl verin, zira cok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?