Dun akşam iftarı eşimle balkonda acıyorduk.Onceki akşam babamla goruntulu konuşmuştuk temmuzun başında geleyim sonra beraber doneriz (o zamanlarda eşimle memlekete gideceğiz akrabamızın duğunu olduğu icin) demişti tamam demiştim.Dun akşam balkondayken 'aa biz babama beraber doneriz dedik ama ucak biletlerimizi almıştık nasıl ayarlayacağız?' dedim.Eşim de ' benim babam gelecek temmuzda bilmiyor musun?' dedi.Benim direk suratım duştu.'Nasıl yani! ' dedim.'İkisi bir gelsinler diyeceğim ama babamı biliyorsun siyaset konuşunca tartışır gerginlik yaşamayalım baban sonradan gelsin' dedi.Eşim bana meğer soylemiş temmuzun başında babam gelecek surpriz yapacağım annemle konuştum bilet alacağım demiş ama hatırlamıyorum.Ben de' babamla planı yaptık sen plan yapmamışsın henuz ben babama senin babanın geleceğini soyleyip nasıl reddedeyim? ' dedim.O da 'anneme soyledim o da er ya da gec soyler babama zaten artık annemle konuştum sana da soyledim beni sallamıyor musun uzerine plan yapıyorsun bir de surat asıyorsun' dedi.Goruntulu konuşurken de soylemiş bana gizlice babam gelecek o tarihlerde diye ben nasıl iki kere soyledi de duymadım anlamadım.Kolay olsaydı sen babana soylerdin moralimin bozulması cok normal nasıl soyleyeceğim dedim.Annem bir ara bizdeydi eşimin babası da oğretmen 15 tatilde gelmek istemişti eşim reddetmişti.Bunu soyledi eşim ben soyledim sen de soyleyebilirsin diye.Ben de dedim aynı şey mi burada tek başına kadın varken geleceğim demesi sacmalık salaklık dedim.'Bunu sinirle soylediğini varsayıyorum bir şey demiyorum' dedi.'Babanın geleceğini bilmiyorum,anlamamışım ya da hatırlamıyorum' diyince 'Sallamıyorsun' dedi.Ben de anlamamışım sallamamakla alakası yok diyorum.Sallamıyorsun diye on kere diretince artık pes ettim sallamıyorum dedim.'Heee!!!! demek sallamıyorsun!!!' dedi ben bunun ocunu alırım dedi cekti gitti.Ben de peşinden gidip yine kotu gelin ben oldum dedim.Sana kim ne dedi de kotu gelin oldun ailem bir şey mi soyledi haberleri bile yok dedi tekrar balkona yanıma geldi.'Ailene bir şey demedim zaten sana diyorum boş yere savunmaya gecme'dedim.Sonra bayramda kuzeni gelecek buraya onlar gidince sonrasında babamı cağırırım demişti onceden.Ben de bayram 9 gun ben biraz dinlenseydim demiştim cekinerek.O da babamı istemiyor musun demişti.Hemen yaftalıyorsun babanı ne kadar sevdiğimi bilmiyor musun diyince sonrasında pişman oldu ki beni optu kapattık.Bu sefer bu konuyu actı dinleneyim dedin diye cağırmadım sinirli davrandın dedi.Ben sinirli soylemedim cekinerek soyledim diyorum.. Sinirli davrandın diyor... Davrandın.davranmadım.davrandın.davranmadım diye yine beni delirtti.Git dedim iceri konuşmak istemiyorum konuşamıyorum seninle.Gitmiyor gec iceride konuşalım balkonda bize bakıyorlar diyor git diyorum iceri gec diyor git diyorum iceri gec diyor...Kolumdan tuttu iceri soktu.Deli oldum hala baskı kuruyor 'Sen şoyle yapıyorsun!Beni sallamadın! Planımın uzerine plan yapıp surat astın! Neden oyle yaptın? Neden boyle yaptın? Elini oraya koyma ! Elini kaldırma! Saygını kaybetmişsin bana!.Boyle şeyler diye diye delirtti psikolojik baskı yaptı resmen.Sacımı başımı yırttım sinirden kolyemi cektim attım tamam dedim seni sallamadım o gun sinirli de soyledim beni rahat bırak artık...'İstemediğin şeyleri sen yapıyorsun, neden bağırıyorsun? ben bağırıyor muyum?' boyle boyle konuşmaya devam ediyor..Susmuyor bir dakika bile.Sonunda rezil oldum komşulara sabah işe asansore kimse basmadan cıktım evden.Butun gece uyuyamadım sahur da yapmadan..Şuan hem icim yanıyor rezil olduğum icin duşmek istemediğim konuma duştuğum icin hem de her tartışmada boyle surekli sen sen sennn diyen adamla nasıl başa cıkarım bilemiyorum.Genelde susuyordum ama dayanamıyor ağlıyordum.Bu sefer cıldırdım ilk defa.Dayanılacak gibi değil.Yalnız kalmak istesen yalnız bırakmıyor,konuşuyor, zorluyor burada duracaksın diye.Tatlıya bağlayacağım diye konuşuyor kendine gore ama surekli sen beni sallamıyorsun diyip duruyor.Anlatamıyorum anlamıyor ben ne yapacağım bu adamla kafayı yiyeceğim artık.Bana bir yol gosterin...