merhaba arkadaşlar daha yeni uye oldum umarım herşey guzel olur
Oncelikle konu biraz uzun şimdiden kusura bakmayın ne olur okuyunca Emin ’im hak vereceksiniz
oncelikle ben yurtdışında yaşıyorum ve burada eşim ve 5 aylık kuzumdan başka kimsem yok
28 yaşındayım ve şu an icim ev hanımıyım
Gelelim konumuza , eşimin bitmek bilmeyen borcları var ve her ay borcu borcla kapatıyor oradan alıp oraya veriyor derlen bizim borcumuz hic bitmiyor
Ben eşimin 2. Eşiyim ayrıca cocuklarına da nafaka odemesi var her ay ( bunu soylememin bir nedeni var anlayacaksınız) eşimin maaşı buranın standartlarına gore gayet iyi borcunuz olmasa refah bir şekilde yaşamaya yeter derecede iyi aslında
Sorunumuz şu ki eşim son derece duşuncesiz harcamalar yapıyor mesela montu varken sırf indirime girdi diye mont alır, ya da Turkiye de evi var tadilat ettirmek icin gider faizli kredi ceker sonra evi yapan ustalar eşimi dolandırır kacar gider bir de eşim ustune mahkemeye verir ekstra avukat parası vs derken benim artık dayanacak sabrım kalmadı Kac kere soyledim evi sat borcları ode rahata er diye yok diyor evi yaptırıp daha pahalı satıcam diyor ki kaldı ki şu an piyasaların durumu ortada .... bu arada evi yaptırırken bileziklerimi aldı adamlar parayı aldı gitti neyse... şimdi gelelim asıl meseleye kızım Ocak ayında dunyaya geldi b bu ulkede 3 ayda bir cocuk parası annenin hesabına yatar ve buranın asgari ucretinin ceyreği kadar birşeydir
Neyse ilk defa Nisan ayında yattı para ama maalesef onu bile istedi ve aldı benden bu durum canımı cok sıktı cunku kendi cocuklarına her ay tıkır tıkır nafakası odenirken ki tabi ki odeyecek buna bir lafım yok ama ben de kızım icin birikim yapmak istiyorum o parayı bile alıyor ben birikim yapmak istiyordum dedim şimdi sırası değil sonra şu an sıkışığız diyip kestirip atıyor
KIzıma acaba en ucuz bezi nerden alırız hesabı yapıyor yavrumun başka masrafı dahi yok sadece emziriyorum mama derdi de yok ama gel gor ki kuzumun parası da arada harcandı gitti
Sizce ben ne yapmalıyım? Cok canım sıkıldı yazmak paylaşmak istedim
Şimdiden teşekkur ederim