Merhabalar. Yakın zamanda Linux dunyasına giriş yapmak icin laptopa Windows 10 işletim sisteminin yanında Ubuntu kurdum. Daha sonra bilgisayarda alan sıkıntısı cektiğimden bir sureliğine Ubuntu'yu sildim. Ubuntu'yu silmek icin Windows disk management uzerinden Linux'un olduğu bolumu bicimlendirdim ve ortaya cıkan boş alanı da birincil bolume ekledim ve Windows'u sorunsuzca kullanmaya devam ettim. Ancak bilgisayarda Boot maneger secim menusune girdiğimde Ubuntu Boot Maneger'in hala orada olduğunu fark ettim. Bunu silmek icin biosa girdim ve delete Boot option diye bir secenek vardı. Bu işe yarar herhalde deyip Ubuntu Boot Manager'i sildim. Başka bir zaman yine Boot menusune girdim ve silinmiş olması gereken Ubuntu Boot Manager hala oradaydı. Tekrar sildim ve tekrar baktım ama yine Boot menusunde ortaya cıkıp durdu. Bir ara Boot menusunden Ubuntu onyukleyicisini sectim. Şu an ne olduğunu hatırlamadığım birkac satır error mesajı cıkmıştı. Yine birkac kez silmeye calıştım ama her seferinde silindi deyip bir sonraki acılışta orada duruyordu ben de uğraşmayı bıraktım. Daha sonra Ubuntu'yu tekrar kurdum. Şu anda bilgisayarda yine iki onyukleyici mevcut biri Windows diğeri Ubuntu. Başta bahsettiğim bozulmuş onyukleyiciye ne oldu bilmiyorum ama şu an dediğim gibi iki onyukleyici var ve ikisi de yapması gereken işi yapıyor. Şimdi yapmak istediğim şey Ubuntu'yu silmek ve yerine başka bir Linux dağıtımı kurmak. Şimdi iki sorum var: Ubuntu'yu nasıl "izi kalmadan" silebilirim ve Ubuntu yerine hangi dağıtımı onerirsiniz? (Mumkunse herhangi bir tool kullanmak istemiyorum.)