Merhaba herkese
Bu konuyu acıyorum ki hem icimi dokeyim istedim. Hem de bir yol yontem gosterirsiniz belki.
Evlenmeden once kendine guveni gayet yerinde olan bir kızdım.Okulunu okumuş, calışma hayatına atılmasa da mesleğini eline almış biriydim. Neşeliydim, fikirlerimi korkmadan dile getirirdim hata yapmaktan korkmazdım. Yanlış bir şey demekten de korkmazdım.Geri planda kalmak yerine one cıkarırdım kendimi. Ailem hep destek olmuştur kararlarımın arkasında durmuştur. Evlendim ailemden uzağa kimseyi tanımadığım bir şehre geldim.
Evlendikten sonra başta kayınvalidem ve tanıdıkları olmak uzere her şeyimi eleştirdiler, konuşmamı (ki gayet duzgun konuşurum), davranışlarımı, her şeyimi "Bak senin iyiliğin icin soyluyoruz .... " adı altında eleştirmişler tabi ben kotu niyetli olmadıklarını duşunup, icten ice yanlış bir şey yapıyorum herhalde diye duşunurdum. Cunku ben daha kucuk bir ilden geldim onlarsa kac yıldır calışma hayatındalar, buyuk şehirde yaşıyorlar yol yontem biliyorlar diye duşundum. Asıl mesele eşimin tanıdıklarıyla değil kendi cabasıyla ayakta durmasıydı gec anladım, ailede eşimi hep pısırık ayak işlerine koşan biri yapmak istemişler beceremeyince hırcınlaşmışlar eşime diş geciremeyince olan bana olmuş, hala onun yanında farklı, yalnızken farklı davranıyorlar. Ve oğlunu cok seven, olup biten (!) kayınvalidem neden kendinizi ezdirmiyorsunuz diye resmen gucu yettiği kadar eşime ve (asıl olarak) bana baskı uyguluyor
Ornek verecek olursam kayınvalidenin dedikleri "X kişisine hoş geldin dedin ama az guldun biraz daha gulumse, bizim aileden şu kişiye şoyle davranman gerek neden yapmıyorsun, şu kişi ne derse tamam diyeceksin parası cok o ne derse tamam de, misafir geldiğinde ona daha fazla ilgi goster, şunları neden yemeğe cağırmadın bak dedikodunu ediyorlar", bir şeyi beğenmeme luksum yoktu ya şoyle mi olsa dediğim an hemen iş "sen bilmezsin"e geliyordu. Tabi bir de bitmek bilmeyen kendini geliştir, kendini geliştir, kendini geliştir lafları.
Şimdi fark ediyorum ki onlar etrafımdayken icten ice hala yanlış bir şey yapacağım hissi oluşuyor ve maalesef artık başka insanlarla beraberkende hata yaparım hissi oluştuğunu fark ettim. Artık hic biriyle goruşmuyoruz ama ben eski halime donmek istiyorum. Yavaş yavaş donuyorum da ama sanki o eski oz guvenime tam anlamıyla sahip olamayacağım gibi geliyor.
Eski oz guvenime donmek istiyorum
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Eski oz guvenime donmek istiyorum