Bir de Pisi Linux var. Bu dağıtım Pardus gibi yerli dağıtım diye bas bas bağırmasa da surum isimlerinden yerli milli duyguları hedef aldığını goruyoruz. Mesela son cıkan surum olan 2.12 surumunun adı "Mehmetcik" bu da bana gore yerli-milli duygulara etki etmektir. Ancak Pisi hicbir zaman yerli bir dağıtımız. Biz başardık gibi soylemlerde bulunmadı. Geliştirici ekip kucuk olmasına rağmen buyuk işler başardılar. Ancak Pisi paket yonetim sistemini de elin yazılımcısı oteye taşıdı. Bkz: Eopkg
Mesela bir ara ClockWork OS diye bir sistem vardı. %99 yerli damgası daha proje bitmeden vurulmuştu. Bir de geliştirici ekip 46.000 satır kod ile işletim sistemi yazdığını iddia ediyordu.
%99 yerli işletim sistemi ClockworkOS hakkında ne duşunuyorsunuz? Kocaeli Universitesi bilgisayar muhendisliği bolumu 4.sınıf oğrencisi olan Umit Aksoylu tarafından 1 yıldır geliştirilen %99 yerlilik oranına sahip Unix cekirdekli kendi altyapısını kullanan kapalı kaynak kodlu bir işletim sistemi 30 Kasım'da ilk acık beta surumu yayınlanacak. Bu sistem hakkında...
Ne zaman yeni bir iş cıkartsak ortaya hemen yerli damgasını yapıştırıp oyle lanse ediyorlar. Bu durum benim de sinirimi bozmaya başladı. Ben de icimi burada yazı olarak dokmek istedim.