Arkadaşlar merhaba,
Oturduğum apartmanın onunde arac trafiğine kapalı boş alan bulunmakta.Arka apartmanın ve yan apartmanın da onunde boşluklar var fakat cocuklar ısrarla gelip benim onumdeki boşlukta oynuyorlar.Apartman 8 daire 4 u one bakıyor ve bu 4 ailenin cocuğu yok(ben dahil).Arkadaki dairelerdekilerin var.Cocukların sesleri onlara gitmiyor.
Başta ses dedim,dayan dedim,cocuk dedim, bir yazı gecirdim.Kışın futbol oynarlarken motorun aynası kırıldı,uzerine bir kac gun sonra arabanın kenarı acılmış.Cocuklar olay olduktan sonra dağılmışlar o yuzden kim yaptı tespit edemediğim icin kimseden bir şey istemedim cocukları uyardım apartmanda bir komşu da oradaydı gosterdim arabayı,haklısın dedi,oynamasınlar araclar varken dedi gitti.1500 tl bana faturası oldu.İki gun sonra tekrar topla gorunce once kendilerine sordum neden kendi evlerinizin onunde oynamıyorsunuz diye.4 apartmanın cocukları birleşip bizim onde oynuyorlar.Arkada oturan benım kardeşim oldu bebek uyanıyor annem kızıyor dedi.Yandaki apartmandakinin ev sahibi tavşan besliyormuş top tavşanlarına gelmiş kavga etmişler onlar da istemiyor.Park yakın diyorum sezsizlik.Ailelerine gittim durum boyle boyle arabama maddi zararı oldu diye anlattım gayet kibar karşıladılar ozur dilediler,cocuklarını uyaracaklarını soylediler.
Eskiden cocuklara sesleniyordum başka yerde oynayın diye şimdi birinin annesi de başında cocukların ,bağırsam kadın dururken cocuklara olmaz gibi.Şimdi de arabanın onunde değil sağında oynuyorlar,evet arabaya gelmiyor ama 9-10 cocuk oğlen bi başlıyorlar 9 a kadar bağırarak futbol oynuyorlar cıldıracağım gercekten.
Yasal olarak mahalle arasında top oynamanın yasak olduğunu biliyorum ama cocuklara da polis cağırmak ,ne bileyim ayıp olur gibi geliyor bir yandan da yaz yeni başlıyor cam acmasan gene de o cığlıklar evde.Ev sahibiyim ,bu belirsiz ekonomide taşınanmam.
Ne yapayım ben kızlar?