Hayırlı geceler kızlar kısaca gecmeye calışacağım canım cok sıkıldı. Yanıtlarınıza hemen donemesem de sabah okuyacağım şimdiden teşekkur ederim.

Yeni evliyim, calışmıyorum cunku mesleğim yok. Okuduğum bolumu bırakıp yeni bolume gectim.

Evimiz şukur kira değil, eşim devlet memuru. Kendi kendimize yetip gidiyoruz cok şukur.

Derdim şu ki kayınvalidem bana surekli iş ilanı atıyor. Eşim “ben calışmasını istemiyorum, cocuk istiyorum 2020 ’de kpssye girecek olursa memur olur.” şeklinde bir tepki gosterse de kayınvalidem anlamıyor vallahi bıktım şu mubarek ramazanda.

İşe girersem satış danışmanlığı tarzında bir iş bulabilirim ancak ve ben kısa zaman once kimyasal gebelik yaşadığım icin tekrar hamile kaldığımda beden gucumu kullanarak calışmayı istemiyorum cunku tekrar duşuk yapmaktan korkuyorum. Zaten calışsam, doğum yaptıktan sonra bebeğime bakacak kimsem yok. Kv uzakta, annem de bakamaz aramızda 40 dk var ve kucuk kardeşim var okula gidiyor.

Yani işe girsem hamileyken calışabileceğim ancak. Cocuk olduktan sonra mecbur cıkacağım işten cunku asgari ucret karşılığında calışıp el kadar bebeği bakıcıya bırakmanın hem maddi hem manevi yuku calışmama değmeyecek. E hamilelik surecinde calışmama da maddi olarak ihtiyac yok.

Kv kpss ’ye calıştığımı biliyor, surekli ama surekli memurluk ilanı atıyor halbuki daha once girmedim puanım yok diyorum yok cahillikten anlamıyor.

Bugun yine konuşurken soyledi, ben de yine aynı cevapları verdim ama oralı olmadı pek. Eşime anlattım o da bıktı artık.

Tekrar kayınvalidem bana iş bulmaya kalktığında ona oyle bir cevap vermek istiyorum ki hem saygısızlık yapmayayım -eşimle aramın bozulmaması icin.- hem de kv bana bir daha “iş” demeye cesaret edemesin. Sizin zekanıza guveniyorum şimdiden teşekkur ederim.