merhaba,

son 6 aydır cok zor, cok stresli şeyler yaşadım. bir yandan hayat tecrubesi kazandım ama hic hoş tecrubeler değildi. bir suredir yurtdısında yasıyorum bir yandan okul, finansal zorluklar derken en kotusu cok kotu insanlarla karşılaştım. geldiğim yerde hicbir şey beklediğim gibi gitmedi. turkiye'de bile yaşamayı ve kendimi korumayı kotarırken burada birkac kez sağlam şekilde dolandırıldım:d psikolojik şiddete maruz kaldım vs.. şimdi yakın zamanda kurtulacağım bu durumlardan, daha iyiye doğru gidiyor herşey. en guzeli de ulkeme doneceğim 3 aylığına --gelirken hic ozlemem sanıyordum, oh iyi ki kurtuldum diyordum, bu da amansızca yurtdısına gitmek isteyenlere ornek olsun -

ama daha onceki tecrubelerimden biliyorum ki travmatik olayların, zor zamanların etkisi bir şekilde cıkıyor sonra uzerinden zaman gecince. zaten bu psikolojik rahatsızlıklara hem genetik hem de kişilik olarak yatkın biriyim. bu zamana kadar hic antidepresan falan kullanmadım en kotu anlarda bile ama onlem almam gerektiğini hissediyorum şimdi.insan hisseder ya, ya da vucudu mesaj var verir tam olarak oyle bi durum.

antidepresan kullanmak istemiyorum ama dediğim gibi tedirginim de. (zaten yaygın anksiyete bozukluğum var) sizce psikiyatriste gitmeli miyim, bu zamanların acısı bi şekilde cıkar mı? yoksa şartlar değişince ve rahatlayınca hersey yoluna girer mi? benzer deneyimleriniz olduysa tavsiye verebilir misiniz? cok teşekkurler şimdiden.