İyi akşamlar arkadaşlar. Tanıdığınız ettiğiniz var mıdır bilmiyorum bana bi yol gosterin.

Annem ms hastası 2 yıldır yatalak halde. Konuşmasında herhangi bir problem yok akıl sağlığında da. Bacaklarında hic hayat yok. Kollarında da belli olmayan saatlerde guc kaybı oluyo.

1 yıl boyunca eve fizyoterapist geldi ve bir gelişme olmayınca bıraktık. 2 ay once de evde sağlık hizmetlerinden fizyoterapist geldi ve kolları ve diyaframı icin kendi yapabileceği şeyleri gosterdi. Bunlara alıştık tamam orda bi problem yok. Ama annem kesinlikle gelen giden hic bir fizyoterapistin gosterdiği kendisinin yapabileceği şeyleri asla yapmıyo. Yani bu hastalıktan once cok gayretli bi kadındı ama bana cok guvendiği asla kendini zorlamıyo. Ya da ben cok mucadeleci bi insanım onun bu boşvermişliğine dayanamıyorum. Norolojik muayenede Elinde kolundaki gucten doktorların canı yanardı ve bu tarz hastaların kendini bi yerden bi yere kollarıyla transfer ettiğini de biliyorum. Cok uzuluyorum duruma herşeye yetişip koştuğum icin amaaaan nasılsa o yapar diye mi duşunuyo. Bazen diyorum bak bana hic acımıyosun etmiyosun biraz gayret goster diyorum yani en azından sana gosterilenleri yap diyorum. 30 tekrar yapması gereken egzersizi en fazla 3 kere yapıp aman of diyip bırakıyo.

Hani desem herkese karşı boyle tamam ama tek bana. İnsanlara cok acır uzulur durumu olmayana fakire fukaraya hastaya asla kıyamaz aşkımlı canımlı konuşur. Ama bana o kadar guveniyo ki sanki diyorum bana karşı hic acıma duygusu kalmamış. Yani bu hastalığıyla alakalı da olabilir belki ama diğer insanlara inanılmaz şefkatli. Bazen benimle konuşurken kaşları bakıyorum catık catık. Hic bişeyini eksik etmiyorum kişisel bakımını bile bi başkası yapıcaksa başında bekliyorum iyi olsun guzel temiz olsun diye. 2 yıldır yatar durumda Allaha şukur bası yarası cıkmadı guzel bakıyorum. Dua ediyo allah razı olsun ama demek insan anne şefkati de istiyo. Konuyu da cok dağıttım bazen iclenip ağlıyorum. Toparlıyayım; tanıdığınız ms hastaları gayretsiz ve kişilik ve karakterleri oncekine nazaran değişik mi