Kendime dert yarattım arkadaşlar. Lutfen yazacaklarımdan dolayı bana kızmayın, pms donemindeyim ve neye saracağımı şaşırdım. Olumlu olumsuz oyle icimi dokeceğim işte. Hissettiklerim normal mi, bu sureci kusursuz ve tamamen istediği gibi geciren var mı bilmiyorum ama benim pişmanlıklarım duğunu olacaklara tavsiye olsun. Şimdiden sabırla okuyanlara teşekkurler.

Oncelikle, duğun bir kez oluyor en iyisi olsun, en pahalısı olsun kafasında olmadım hicbir zaman. O yuzden kendi ailemden de eşimin ailesinden de gereksiz olabileceğini duşunduğum şeyleri talep etmedim. Benim sitemim mali şartını yerine getirdiğimiz halde bile icime sinmeyen şeylerin cok olması.

Bilgisayarımdaki fotoğraflarda duzenleme yapıyordum. Kına gecesi ve duğun fotoğraflarıma da bakayım dedim. Bakmaz olaydım. Ya resmen coğu fotoğraflarda rakun gibiyim. Kına gecesi makyajıma bakıyorum, ben nasıl kabul etmişim bunu. Kaşlarım cok koyu olduğu icin onu sildirmiştim hatırlıyorum, kuzenim far icin kuafore demişti halbuki koyu oldu silsek mi diye, neden uzerine duşmemişim.Ya da kuafor goz gore gore neden rakun olmama musade etmiş. Sac konusunda iyilerdi ama makyaj icin kuafor secimini yanlış yaptım sanırım. Neyse, bindallıyı da gelinliğin yanında verildiği icin giymiştim, cok kotu değildi ama kemeriyle birlikte biraz ozensiz duruyordu. O donem ayrı bindallı almayı cok gereksiz buluyordum, ki sorduğumuz bindallılar 3-4 bindi. Kiraya da zaten yakın bir para istedikleri icin aldırmadım.

Gelin arabamız buyuktu arkaya kız kardeşim ben ve eşim oturduk, onde eşimin abisi ve şofor olarak kuzeni vardı. Resmen matem arabası gibiydi, sanki kesilmeye gidiyordum koyun gibi. Zaten kasımın soğuğu, hava bozuk, icimde mutlulukla huzun arası duygular var. Neden en neşeli arkadaşımı istemedim arabaya, oyle koyun gibi gittik ya.

Yaz duğunlerini cok seviyordum ama tayin durumu kaynaklı vs. ağustosta sozlendik kasımda duğunumuzu yaptık. Keşke yazın yapsaydık demiyorum ama şimdi duğunlerin başlıyor olması vs. acaba icimde mi kaldı bir şeyler diyorum. Duğun ve hazırlıkla ilgili konu acılınca sanki o donem her şey aceleye gelmiş gibi hissediyorum..

Kuafore sac konusunda iyi demiştim ya, evet goruntu olarak iyiydi sacım ama duvağıma sabitlenmesi cok iyi olmamış sanırım duğun salonuna girerken duvağım duştu sandım.. biraz gevşemişti, ama ben ha duştu ha duşecek diye tamamen sacıma odaklandığım icin gelin arabasından stresle inip direk gelin odasına koştum. Tel toka vs. tutturmaya calıştık ama tamamen sacıma odaklandığım icin salon bahcesinde, gelin odasında fotoğraf cektiremedim. O kadar insan icine cıkacağım saclarım nasıl duruyor diye diye arkadaşlarımı darladım sadece. Gelin odası deyince aklıma o hallerim geliyor ve sinirleniyorum kendime. Ve aksilikler olur yeter ki anın tadını cıkar diye telkin verdiğim halde.

Duğun muziklerinin coğunu kendim secip o tarzlarda calmasını istediğimi belirttiğim halde insanlar yemeklerini yerken uzun havalı ağıtlı muzik caldılar. Kız kardeşime kuzenlerime vs. soyleyerek yine ben mudahele ettirdim. En maliyetli yer duğun salonu olduğu halde umduğum kadar profesyonel değillerdi. Fotoğrafların kalitesine kusur bulamam, duğun salonu da kalabalık olur evet ama gelinle damat sabitken ya da ailelerin fotoğrafları cekilirken arkadan yuruyen muzisyenlerin gecmesi beklenmez mi, coğu fotoğraf boyle. Cekilen 500 fotoğrafın 50 tanesi normal ve ona da azımsanmayacak bir miktar para verildi.

Neyse olumsuzluklardan sonra iyi olanlardan bahsedeyim.
Gelinlikle dış cekim yaptıramadım vakit olmadığı icin. Vakit bulabildiğimiz an beğenmediğim o bindallı ile kız kardeşim fotoğraflarımızı cekti ve bir albumluk muhteşem fotoğraflar ortaya cıktı. Cekimi yaşadığımız turistik ilcede yaptık, tum turistler gelip fotoğraf cekinmek istedi mesela, doğaclama oldu her şey o an ama cok mutluydum. 0 maliyet ile guzel fotoğraflarımız oldu. Fotoğrafcı ayarlamadığımız icin gorumcem pinti dese de bu konuda hic pişman değilim.

Bir yer tutup nişan yapmayı hic istemiyordum o yuzden evde soz nişan karışımı bir şey oldu, eşimin akrabaları ne duşundu umrumda değil ama bu durum benim icime sindiği icin bunda da pişman değilim. Zaten konum bizzat icime sinmeyen şeyler uzerine. Soz icin de ne cok abartlı ne basit bir elbise aldık. Fotoğraf olayını da aynı şekilde yaptık gol kenarında guzel pozlar cıktı.

Ben ne kendi aileme ne de eşimin ailesine cok fazla yuklenmek istemediğim icin tolere edilebilecek şeyleri ettim. Biz cok harcama yapmadık ama eşimin ailesi sadece duğun icin bir ev dizmeye yetecek kadar para harcadı. Bu arada tayin durumu olduğundan gecici olduğumuz yere eşya dizmedik. Eşyalı şirin bir ev tuttuk.

İcimi dokup sizin de neler yaşadığınızı okumak icin actım bu konuyu.Bilemiyorum pinpiriklik mi bu yaptıklarım ama yer yer tadını cıkarabildim bu surecin. Hissettiklerimi anlayanlara da ayriyeten teşekkur ederim. Saygılar, sevgiler herkese