Arkadaşlar merhaba.

Hazırladığım şu rehberden sonra @oguzkagan08 boyle bir sorun yaşadığını belirtti. Ben de biraz araştırma yaptım ve bircok kişinin bu hatayla karşılaştığını gordum. Bu yazımızda bu hatayı cozeceğiz.

Hatanın temel sebebi, GRUB Customizer'ın "theme.txt" isimli dosyayı bulamaması. Yapmamız gereken; GRUB Customizer programına indirdiğimiz sıkıştırılmış dosyayı direkt eklemek yerine, sadece tema dosyalarını iceren bir dosya eklemek.

Gnome-look sitesinden indirdiğimiz hazır tema dosyalarının iceriği genelde şoyle olur: "[Tema-İsmi]" klasoru, "install.sh" ve "LICENSE" dosyası.

Biz direkt indirdiğimiz ".tar.gz" uzantılı dosyayı GRUB Customizer'a cıkartırsak, bu "install.sh" ve "LICENSE" dosyalarını da aldığından 'theme.txt" dosyasını bulamıyor. Yapmamız gereken, sadece temanın klasorunu eklemek. Bunun icin ben şoyle bir yontem uyguluyorum:

Gnome-look'dan indirdiğim dosyanın icinde tema ismiyle aynı isme sahip olan bir klasor oluyor, o klasorun icinde de "icons", "background", tarzında dosyalar mevcut. ("theme.txt" dosyası da dÂhil.)

O klasoru dışarı cıkartıp, tekrar ".tar.gz" veya ".tar.xz" formatında sıkıştırıyorum, bu sayede yeni sıkıştırılmış dosyamın icinde sadece tema dosyaları oluyor, herhangi bir setup dosyası veya lisans dosyası yok.

Bu kadar. Şimdi kendi oluşturduğum bu dosyayı Grub Customizer'a sorunsuz ekleyebilirim.
Gorsel Anlatım

Umarım acıklayıcı ve faydalı bir rehber olmuştur, iyi Sosyal'ler.