Arkadaşlar merhaba. Eşimle 9 aylık evliyiz. 4 aylık hamileyim. Evlilik oncesinde de 5 yıllık birlikteliğimiz vardı. Bu sure zarfında kaynanamla telefonda goruşurduk. Kendisi sık sık arar ve evdeki dertlerinden bıktığı hayatından dert yanar dururdu fakat beni ilgilendiren bi durum yoktu. Eşim asker zaten başka bir yerde sorunları ayrıldığı kocası yanı kayınbabam ve sorunlu 2 oğluyla ilgili. Her neyse ben bunu dinlerdim boyle sohbetler ederdik. Ta ki duğun yaklaşana kadar. Duğun hazırlık surecinde de sinirimi bozan bazı şeyler yaptıysa da onemsencek şeyler değildi. Bir gun goruşmediği oğlunun karısıyla yani eltimle onlardaydık. kıskanmış olacak ki benim soylemediğim bir lafı eltim sanki ben soylemişim gibi kaynanama soylemiş. ya da eltim soylememiş de olabilir kaynanam da uydurmuş olabilir her neyse benim ortada soylemediğim bir laf donmuş ve kaynanam kocama demiş ki işte umpala boyle boyle demiş ama benim dediğimi ona soyleme ben zaten soylediğine inanmadım demiş. eşim duğune 2 gun kala beni aradı bağırdı cağırdı eltinle bi daha goruşmiyceksin bilmem ne diye. Şimdi bu kaynana madem benim soylemediğimi duşunuyo ne diye ortalığı bulandırıyo?kocamın bana soyliyceğini bilerek soyluyo ki ben eltimle goruşmiyim cunku cok aşırı kıskanc bi kadın. bu olay boyle. 2.olay duğunden sonra kaynanan evine gittik sonra evden ayrılmak icin ayrılıcaktık ben kv nin elini opmemişim evde bir ton insan vardı yani normal biri der ki kızım beni unuttun gel opiyim. bu naptı? suratını salladı. evden her gidenin arkasından balkondan bakar cıktı balkona diğer duğun alayı komitesiyle. herkes bize el sallıyo kv de dikilmiş ters ters aşşa bakıyo. ay bi sinir oldum neyse. bu kadın surekli yani yaklaşık 4 kere falan bana işte ben kız evlendiriyorum kız evlendiriyorum dedi durdu. oğlumu aldın goturdun falan dedi. ben de ne alaka ben mi gcturdum senin oğlun orda calışıyodu asıl o beni goturdu falan dedim. lafını cok defa verdim ama kıt olduğu icin anlamıyor. Her neyse ben bu yaptığı olaylardan dolayı ondan soğudum ve duğunden sonra hic aramadım. o ararsa konuştum. Hatta beni kendi anneme bile şikayet etmiş işte umpala cok değişti beni aramıyor demiş. duşunun beni kendi anama şikayet etmiş bi de soyleme diye tembihlemiş. eşime de bi kac kez aramıyor falan dedi sanırım ben de aramıycam kusura bakma annenin bu zamana kadar soylediği şeyler beni ondan uzaklaştırdı icimden gelmiyo sen de arayıp durma bozuşcaz yoksa dedim. bayadır demiyodu. uzun zamandır tlfnum bozuk olduğu icin bugun kendi annem eşimin telden beni aradı. konuştuk falan. benimki hemen dedi ki hadi benim annemi de arayalım. ben de aramak istemiyorum soyledim dedim. sen gorursun ben de bundan sonra sizinkilerle konuşmıycam dedi. sanki kac kere aradın buraya geldiğimizden beri dedim. sonra ben yine gerekcelerimi soyledim. sen ananın bana dediklerine karşılık onu sustursaydın benim damarıma bu kadar basmazdı boyle olmazdı belki dedim. bana oğlumu aldın gittin ben kız evlendiriyorum diyen birini niye arıyım dedim?Sonra bana dedi ki yalan soyluyosundur!!!!!!! inanabiliyo musunuz eşim olcak adamın ettiği lafa? ben de bir cıldırmışım nerdeyse dovcektim adamı o derece. sen gorursun lan dedim. 1 gun once bana seni anlıyorum annem cok kıskanc ben de diyorum cok abartıyo 55 yaşında laf da anlamıyo yaşlanınca dedi ben de onun huyu bunun huyu diye diye kimseyi cekemem kendimden odun veremem dedim bu şekilde kapandı ama kendi anam arayınca gene hortlattı anasını arama fikrini. Sonra ben de tamam dedim yalan soyluyosam ara anneni de sor dedim. yok ben sormam bilmem ne falan gibi sacmaladı. ben de aradım verdim buna. işte konuştu sonra bana verdi ben gayet ruhsuz konuştum o kadar ruhsuz konuştum ki konuşma akmadı o derece. sonra eşime verdim gene. dedi ki anne sana bi şey sorcam sen umpalaya ben kız evlendiriyorum oğlumu alıp goturdun falan dedin mi dedi oyle konu acılmıştı da konusu gecti dedi. tabi ki once yalan soyleyip soylemedim dedi sonra ben emin mi bi daha sor gibisinden eşime terslendim işte soyledim de şaka yaptım ben bana bu yuzden kırıldığını bilmiyodum zaten her şeyin farkındayım ben kırdıysam ozur dilerim dedi sonra yalandan bi uhu uhu yaptı. gerizekalı kocam ağlattın kadını dedi ben de ben mi ağlattım yani dedim tel kapandı. sonra biz tabi birbirimize girdik. benim niyetim bunun hesabını sordurmak değildi sana soyledim ki yine yaparsa direk uyar beni katma diye dedim. fakat benim ki beni yalancılıklı suclayınca sonrasında morarsa da anası yalandan uhu uhu yapınca bi anda haklı gibi oldu. o kadar sinirlendim ki bu kadın cok kıskanc 5 oğlu var hic birini paylaşamıyo. cok nefret dolu sevgisiz bi kadın. benim akrabalarımla ilgili orda burda şunu sevmedim bunu sevmedim falan diyo. yani anlatmaya kalksam bir suru şeyi var da inanın kadın aklıma gelince bile tuylerim diken diken oluyo. onceden de cok fazla bi sevgi besleyemiyodum kadında değişik bi hava var bu olaylarından sonra iyice soğudum gorcek gozum yok o derece. eşimle de boyle kopruler yıkıldı gibi oldu yani benim tek istediğim bana bu laf sokmalarında ya da başka bi şeylerinde uyarsın beni sahipsiz gostermesin. ama bunu yapmadı işte boşver o oyle deyip geciştirdi. fakat o bir kere baban bana cok gulmuyo suratını asıyo dediğinde ben gidip babama baba niye oyle yapıyosun biraz gul surat asma vs deyip koskoca babamı uyarabiliyorum. ben bu adam icin bunu yapıyorum o anasına gık demiyo. ben kendimi her yerde koruyup lafını soyleyebilcek biriyim istediğim şey yuz goz olmamaktı ama eşim yuzunden olduk. şimdi bundan sonra nolur nolmaz bilemiyorum kızlar fikir istiyorum.