Kendimi sucluyorum
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- Kendimi sucluyorum
-
02-10-2022, 23:57:35Merhabalar, bugun iftar icin soslu makarna yapıyordum. Evdeki herkesin damak zevkine uygun. Zaman da az kalmıştı acele acele yapıyordum, ocağa salca dokuldu annem ‘sen mutfağa girince altust oluyor, her yer her yerde ’ diye yuksek sesle soyleniyordu. Mutfak ve dış kapı cok yakın birbirine babamın, kotu bir huyu diyemeyeceğim, kotu huylarından biri eve gelince dış kapının onunde durup iceriyi dinleyip girmesidir. Haliyle duydu. Her neyse girdi iceri, balkona cıktı mutfağın, dolaştı falan. Bir sorun yoktu gulumsuyordu. Annem tekrar soylenmeye başladı ‘hic dikkat etmiyorsun, her yer battı ’ falan. Ben de ‘yemek yaparken batar anne sonra temizlenir, temizleyeceğim işte ’ dedim. Babam suratını o sevmediğim haline getirip ‘it gibi atılma ’ dedi. Sinirlendim iceri gectim. Annem cağırdı tamamla yemeği diye, sakinleşmek icin muzik acmıştım icerde ama cok kısık. Cebime koydum oyle gecmişim mutfağa. Annemle nasıl bir konuşma gecti aralarında bilmiyorum ben sonuna yetiştim. Annem şey diyordu ‘biz oyle anlaşıyoruz ’ babam da ‘sen yaptın işte bunu boyle ’ Birden azarlar gibi ‘Bu muzik sesi nereden geliyor ’ diye sordu. Benden geldiğini tamamen unutmuşum. Birkac daha sorduktan sonra ‘benden ’ dedim. ‘Yok işte kapat da dua et de zaman gelmiş de(ezandan bahsediyor ama daha okunmadı) ne muziği bu ’ demeye başladı. O ara ne oldu tam hatırlamıyorum yine it falan demeye başladı. Sinirlendim ‘kim it ’ diye bağırdım. ‘Sensin ’ dedi. ‘Yemeyeceğim ’ diye bağırdım iceri geciyordum, mutfak havlusunu fırlattı, ben de aldım yere fırlattım. Kardeşim ağlamaya başladı ‘biz ablamla makarna yiyecektik, kavga etmeyin ’ diye. Ben de odama gectim kapımı kilitledim. Annem geldi ‘gel yemek yiyelim ’ diyor ama azarlar bir ses tonu var. Gelirsin gelmem derken babam denecek insan geldi kapıyı zorluyor acmasam kırılacaktı. Acınca ‘22 yaşındayım bana neden it kopek diyorsun dedim ’ ‘Oyle olduğun icin ’ dedi. Birkac diyalog daha gecti o ara sinirden hatırlayamıyorum. ‘Siktirin gidin ’ diye elini kolunu savurdu, gitti. Annem corbasını ictikten sonra geldi herhalde. ‘Sinirlenmiş olabilir, bazen boyle olabilir gel masaya yemek ye falan diyor ’ Ben de ‘ben gurursuz muyum gelmiyorum masaya, ben naptım ona sinirlendirecek, gidecek bir yerim olsa beş dakika durmam bu evde dedim ’. Şimdi de acaba sessiz kalsaydım, bir şey soylemese miydim diyorum. Ama ben hakarete gelemiyorum. Kendimi sucluyorum, yine babama merhamet duyduğum icin kendimden nefret ediyorum.