Yakın zamanda Avrupa ’da ceşitli etkinliklere katılan Cook, bir gazeteye yaptığı acıklamalarda eğitim ve programlama konularına da değindi. Unlu CEO ’ya gore programlama dili, oğrenilmesi gereken ilk dil ve bu eğitim ilkokul seviyesinden başlamalı.
Yaratıcılığı ozgur bırakmanın yolu Cook ’a gore programlama

Cook, yaptığı acıklamada “Herkesin liseden mezun olmadan once programlama oğrenmesi gerektiğini duşunuyorum ve aslında ilkokullarda oğretilmesi gerektiğini duşunuyorum.” ifadelerini kullandı. Apple CEO ’su sozlerine “Oğrenebileceğiniz en onemli dil. Tabii ki ana diliniz iletişim icin daha onemli ancak programlama dili yaratıcılığınıza erişebilmeniz icin bir yol.” şeklinde devam etti. Cook, artırılmış gerceklik ve sanal gercekliğin de gelecekte onemli rol oynayacağını soylemişti.
Tim Cook uzun yıllardır programlama dillerinin eğitimin erken yıllarından itibaren oğretilmesi icin cağrılarda bulunuyor. 2019 yılında da konuyla ilgili bir acıklama yapan Cook, kodlamayı (matematik ve tarih ile birlikte) bir temel beceri olarak tanımlamıştı. Bu yılın yaz aylarında da 500 ’den fazla onde gelen şirket yoneticisi ile birlikte ABD Hukumeti ’ne seslenmiş ve K-12 (ilk, orta ve lise dengi eğitim) seviyesinde her eyalette mufredatlara bilgisayar bilimlerinin eklenmesi cağrısında bulunmuştu.
Dunyanın dort bir yanında daha kucuk yaşlarda bilgisayar bilimleri ve programlama oğrenilebilmesi icin ceşitli calışmalar yapılıyor. Turkiye dahil pek cok ulkede hem hukumetlerin hem de ozel kurumların kodlama eğitim programları bulunuyor.