Arkadaşlar ben 25 yaşında bir oğretmenim. Babasız buyudum denilebilir. Annemle babam sorunlu insanlardı. Ayrı yaşıyorlardı. 3 yıl once babam kanserden vefat etti. Ben cok zorluklarla annemin desteğiyle okudum oğretmen oldum abim de aynı şekilde. Memur. Allaha şukur halimiz vaktimiz yerindeydi. Ben 3.5 maaş alıyorum abim 6 bin maaş alıyor annem de 3 bin babamdan kalan emekli aylığı. Bakarsanız cok şey yapılabilirdi bunca parayla amma ve lakin olmadı. Ben atanalı 3 yıl oldu universite okurken cok borclandım onları anca temizleyebildim. Bu yıl yeni araba aldım biraz birikmiş biraz kredi ile. Babamın emekli ikramiyesi olarak bir miktar parası var 100 bin civarı 3 ayda bir ek gelir getiriyor diye cekmedi annem. Belli bi suresi var o sureye kdar da cekilmiyor zaten. Sorunum şu. Abim kumar bağımlısı. Surekli kumar oynuyor bu sebeple aile ilişkimiz alt ust oldu. Az buz değil arkadaşlar 160 bin kumar borcuna girmiş. Annem yardım edip kurtarmaya calıştı maaşını resmen ona yolladı aylarca babamın bankadan gelen uc aylığı da verdi ( az değil 3 ayda bir 6-7 bin getiriyor ) bu olay bi seneye yakındır boyle devam ediyor bir ara cok sıkıştı haciz gelecekti acil bi odemesi vardı benim de 17 bin birikmişim vardı araba alcam diye biriktiriyordum uzun zamandır maaşa kadar bana borc ver kartı odeyip sonra tekrar yapılandırma yapıp nakit avans cekicem dedi yoksa haciz gelcek dedi annem falan epey uğraşıp ikna ettiler beni verdim surekli oteliyo bugun vercem yarın vercem soz verdiği gun coktan gecti ses yok istedim en sonunda demesin mi bana ben onu da kumara harcam ağzıma geleni saydım hadi kendine acımıyorsun bana da acımadın ben hastalığım varken ne zor şartlar altında dağın başında calışıyorum kac aylık emeğim benim o para kardeşine bile guvenmicen demek ki falan dedim baya sinirlendim ertesi gun bana geri gonderdi parayı nerden buldun dedim yapılandırma yapmıştım geri cektim dedi hani kumarda onu da kaybetmiştin dedim cevap vermedi. Neyse ben bu olaydan sonra baktım kendi yetmiyor bu pisliğe beni de bulaştırcak gittim kredi cektim ustune de bu parayı koydum araba aldım. En azından bi malım olsun para diye sıkıştırıp duruyo. Bi yere bağlarsam parayı dakka başı isteme vermeme kavgası yapmayız dedim. Annemle de konuştuk o da dedi al sen arabanı ben de yardım ediyorum derim en azından bize guvenmez bırakır belki dedi. Dediğim de oldu biraz krediyi cektim maaşı krediye bağladım ben bu olaya karıştığından beri hic yuz vermemiştim hic para falan vermedim bulaşan sensin sen temizle ben mi dedim git kumar işine gir diye altında araba gezip tozarken ben aklına gelmiyodum doğuya atandım kadın başıma buralara gelip her şeyimi kendim hallettim aramadın bile borca girnce mi geldi aklına bi kardeşin olduğu dedim. Ben sana yardım etmem git ek iş bul kendine temizle borcunu dedim. Kendimi cektim. Annemse ona yardım etti. Bi senedir beraber odemeye calışıyorlardı. Annem gecen sordu ne kadar kaldı borc diye abim dedi olduğu gibi duruyor. Nasıl oluyo o dedi cok buyuk borc bitmiyo diyo ne kadar kaldı bana net soyle diyor geciştiriyor annemi cektim konuştum bak boşa yardım ediyosun bu adam gene devam ediyor diye. İnanmadı bana. Oğrendik ki Devam ediyormuş. Kendi soyledi en sonunda hic bırakmadım dedi. Bi ara bizi aradı intihara kalkıştım dedi şu babamın parasını ceksek tum borcu kapatsak kurtulsam dedi ki yetmiyor borcu yuz yetmiş bin bankadaki para 100 bin. Ben de dedim benim babam yıllarca teroristlerle sen parayı kumara ver diye catışmadı onun el emeği o. Annem de onla surundu doğuda o para annemin hakkı anneme ev alıncak o parayla sen evlencen ben evlencem nolcak bu kadın ortada mı kalcak dedim. Bu kadar bencil olma dedim. Ayrıca temizleyince tekrar oynamayacağının garantisi var mı? Komple borcunu kapatsak kolay kurtuldun diye tekrar oynaman daha kolay olacak. Git kendine ek iş bul işin cok rahat yorucu değil haftada uc gun calışıp 6 bin maaş alıyosun ek işte calışabilirsin boylece rahatlıkla kapatırsın borcunu bi daha oynamazsan oyle aman aman bi borc değil senin icin maaşın gayet iyi dedim. Annem yanına gitcekti bi ara bana mesaja atmış annemi gonderme evde icki icemiyorum sigara icemiyorum rahat vermiyor diye. Dedim pes artık sana. Gecen gene annemi aradı anne ben cok kotuyum intihar edicem en sonunda bırakamıyorum kumarı diye. İntihar olayının blof olduğunu duşunmeye başladım ben. Gecen gitmiş adanaya portakal ciceği festivaline. Bu kadar kotu durumda olan adam festivalde eğlenir mi? Anneme bilet aldım gonderdim yanına. Anneme anlatıyorum uyanık ol dikkatli ol yardımcı olmak istiyorsan al elinden tum kartlarını herşeye el koy dedim bu boyle nereye kadar sen temizliyosun en gene oynuyo dedim. Doktora yonlendirmiştim patolojik kumar bağımlılığı demişti ilac da vermişti ilac da yaramıyo diyo gene bırakamıyorum diyo başta cok uğraştım kurtarmaya ama baktım beni de cekiyo işin icine hem madden hem manevi psikolojimi de bozdu baktım ben de depresyona girmeye başladım kendimi kurtarayım dedim uzaklaştım iyice. Var mı bi tavsiyeniz ne yapayım ben? Nasıl yardım edebilirim? Ya da uzak durmak kendini korumak mı en iyisi? Başta yardım etmeye kalkıştım ama beni de batırınca olayı bana da bulaştırınca benim boyumu aşıyor iş dedim. Abi bildğim Bir akrabamdan yardım istedim. Abimi arayıp konuşacaktı. Abim bana mesaj attı ağzına geleni saydı sana guven olmazmış sır bile verilmezmiş kardeşine bile guvenmicekmişsin niye soyluyosun sen başkasına dedi. 1 sene oldu annemle ben kurtarmaya calıştık durmuyosun bizi de cekiyosun yetmedi intihar etcem diyip duruyosun dedim olayın durumu vahim beni de annemi de aşıyor akıl danıştım dedim. Ne sanıyorsun herkesten saklayalım sen oyna biz sana para verelim habire bu mu hayalin yazık değil mi o kadına perişan ettin kadını bi senedir dedim. Sizce napmalı arkadaşlar siz olsanız napardınız