Hanımlar merhaba, iyi bayramlar.
Nasıl anlatacağım bilmiyorum. Okuyunca şok gecirmeniz muhtemel. Kemerlerinizi sıkı baģlamanızı oneririm.
Ben 2 yıllık evliyim. Eşim universiteden sınıf arkadaşımdı. Ben o zamanlar eşimle bir birliktelik istemiyordum. Ama o okuduğumuz 4 sene boyunca ve mezun olduktan sonra da cok ısrar etti. Zamanla ben de sevdim . Ve niz tanışmamizdan 10 sene sonra evlendik.
Esimin ailesi benim universiteyi okuduğum sehirde oturuyor. Biz nişanlıyken eşim benim olduğum sehire gelmişti. Ailem; nisanlının ailesini ziyaret et ,diyordu sık sık. Zaten nisandan once 1 kere ziyaret etmiştim. Bi kere de onlar gelmişti(isteme ve soz merasimi icin) bunun haricinde ailemle ve benimle telefon ile iletişim icindeydiler.
Ziyarete gittim. (Evlerinde kalmak zorunda kaldım. Şu an sebeplerini uzub uzadıya anlatamıyorum ama)
Eve gittik. Sonrasında ust bas indirim. Evde giyeceklerimi giydim. O esnada kv odaya geldi. Benim bir doğum lekem var hanımlar. Bir kısmı sacımın altında kalırken bir kısmi da ozellikle kapatmadiğım zaman gorunuyor. Ozellikle kapatırsam anlaşılmaz gorulmez( o ana kadar ozellikle kapatmaya pek gayret etmiyordum cunku aklıma bile gelmiyordu ). Uzeri sac ile kapli ama alnıma doğru bir parca uzanmış vaziyette.
Saclarımı arkada topladım. Kv birden bana bakakaldi. Ve sorulara başladı.
O nedir
Ne değişik bi şey dedi.
Acıkcası anormal karşılamadım. Cunku hic gormemiş olabilir diye duşundum.
Gece oldu artık. Yatma zamanı yaklaşmıştı. Esim baska bir odada namaz kılıyordu. Ben de salonda oturuyordum. Eşimin yegenleri var yanımda. (Erkek olanı 20 yaşında;kız olanı 16 yaşında)
Kv geldi. Yanıma oturdu. Sorularına başladı yine;
Cok buyukmuş
Doktora gittin mi
Doktor ne dedi
Annen bi sey mi surdu
Biz onu neden daha once gormedik
Ozellikle sakladın cunku gorursek seni almayız diye korktun
Baban ananı cok mu yaladı da sen boyle oldun ??? Dedi.
Evet hanimlar son cumleye inanmadiniz ama maalesef .. burda eksik anlatıyorum. Fazlası var eksiği yok..
Aslında o kadar şiveli bir konuşması var ki. Ben "anlamadım" dedim?
Ayni soruyu tekrar etti. Ben yine tam olarak anlamamıştım. Ama bana yetecek kadarını da anladım.
Sadece sonradan eşimin ortamda bulunan yeğenine sordum. Cunku cok şiveli konuşuyordu ve belki de ben yanliş anlamışımdır diye duşundum. Ama maalesef o da beni dogruladı.
Cok zoruma gitti hanımlar.. nasıl ifade edeyim. Benim sevgili ailem ,ogretmenlerim ve arkadaşlarım doğum lekemin cok orijinal durduğuna , bana cok yakıştığına, beni cok tamamladıgına o kadar ikna etmişti ki. Aksi o ana kadar aklıma bile gelmemişti. Eşimle de uzun bi gecmisimiz var. Hic soz konusu da olmadı aramızda.
Sonrasını atlayarak geciyorum.
Ertesi sabaha kadar sesimi cıkarmadım. Sabah da hicbir şey olmamış gibi kalktim. Esim beni otogara bırakırken ona dedim.
"Ben nişanı atmaķ istiyorum. Ailemin de haberi var. Evet senin bir sucun yok. Ama ben de boyle bir kadına gelin olmak istemiyorum" dedim.
Ben evime geldim. Aileme durumun tamamını anlatamadım (utandığım icin) sadece seni almayız diye mi korktun dedi, şeklinde anlattım.
Ertesi sabah eşim msj yazdı.
: biz ailemle yola cıktık. 1 saate ordayız:
Geldiler. Ozur dilemek amacıyla.
Kv başını yerden kaldırmadı. Sadece " ozur dilerim ben bir hata yaptım" diyor başka bi şey demiyor.
Kp hicbir sucu olmayan ve bugun halen daha beni kırmamış sessiz sedasız bir adamdır (siz bunu etkisiz eleman olarak da alabilirsiniz. O da "akılsız başın cezasını ayaklar ceker" dedi.
Buyuk gorumcem beni bi koşeye cekti . Dedi ki
"Cok cok uzgunuz. Ozellikle kardeşim cok uzgun. Biz inanamadık. Annemden hic beklemiyorduk. Ama seni tebrik ediyorum. Yine de hic ses etmedin. Kalktın soframiza oturdun. Cayimizi ictin. Cok hanimefendisin. Annemi affet" dedi.
Kadın benim ses etmemis olmami hanımedendi olmamla ilgili zannetti. Aslında ben şok icindeydim. Ve soylenenleri yanlış anlamış olma ihtimalime tutunup kendimi teselli ediyordum o esnada . O yuzden ses edemedim.
Babam bi konusma yaptı ortamda. Ben cok ozet geciyorum cunku uzun;
" benim kızım cok kıymetlidir. Cok guzeldir. Ve bence kusursuzdur. Ama sen illaki kusur gormek istersen kendi ogluna bak . Onun da kafasında sac yok. Bir daha benzer bir durum olursa buraya kadar zahmet etmeyin. Sakın..."dedi.
Kapidan cıkarken kv bana sarılmaya calıştı . Cok ozur dilerim filan dedi. Ben cevap vermedim. Yuzune bakmadım. Oyle gittiler.
Bu olaydan sonra kendisini telefonla aramayi biraktım. Kendisi 1 2 kez aradı. Acmadım. Kendisinin yaşadığı sehire ablam taşındı. Ablama gittiğim bazı zamanlarda onu kısaca ziyaret ettim. 1 ya da 2 saatliğine..
Yanlış bir hareketi olmadi bi daha. Bana bahcesinden kopardığı meyve sebzelerden verdi. Herhangibir sey sormadi. Konuyu acmadı.
Zaten mizacı itibarıyle soğuk bir kadındır. Bana ozel degil yani. Kedileri ve kopeği onun cok kıymetli. Kendine bir hayat kurmuş. Evlatlarına ahtapot misali yapışan bir kadın değil.
Bu bayramda başka sebeplerden gidemedik. Eşim tek başına gidecekti. O da mumkun olamadı. 2 hafta sonra beraber gideriz dedik. O ailesiyle kalirken ben de universiteden arkadaşlarımla ve ablamla kalacağım.
Ama annem dun bunu duyunca her zamanki gibi beni sıkmaya başladı
" kadın bir hata yaptı. Hatalar hepimiz icin. Cahil bi kadıncagız. Anlamadi dedi. Sen guya okumuşsun ama idare etmeye yanaşmiyorsun. O kadın yaşlı. Senin de evlatların olacak. Onlar da sana gelmesin mi?... kalmasın mı?"
Uzun bir isyan konusmasi yaptı. Annemin tepki verdiği şey kv evinde kalmiyor olmam ve sınırlı bir goruşme duzeni kurmam. Senede 2 kez 1 saatliğine ziyaret etmem ayıpmış....
Biraz tartıştıktan sonra ben aģladım . O konuya halen daha asabim bozuk. Ikidebir canlanmasını istemiyorum.
Bir diğer nokta kv 60 yaşında. Yaşlı degil. Ne dediğini biliyor.
Ve eşim ailesi ile goruşmek istemiyor oluşuma saygi duyuyor. Haklı olduğumu soyluyor
. Kendisi sık sık konuşuyor yanlarına gidiyor, annesine yardımcı oluyor.
Şimdi hanımlar. Dun annemle tartıştıktan sonra akşama kadar bunalım yaşadım
Bir yanim; cahil bir kadın. Bir koyden otekine evlenmiş gun yuzu gormemiş bir insanı idare etmen lazım diyor
Oteki yanim; lafını bilmeyene yaptığın ziyaret cok bile diyor
Şeytanım mı konuşuyor mantığım mi bilmiyorum.
Anne sozu dinleyip goruşmeyi sıklastırmali miyim ?
Bu konuda benim hatalarım neler?
Bana ne ònerirsiniz?
Teker teker cevap veremeyebilirim. Ama kıymetli yorumlarınızı okuyacağım. Telefondan yazdım. Hatam olursa kusuruma bakmaýin.
Fikrini paylaşan arkadaşlarima teşekkur ederim.
Kayınvalideye Bayram Ziyareti Kavgası
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Kayınvalideye Bayram Ziyareti Kavgası