Gecen hafta eşimle bir suredir araştırdığımız tv'yi ikinci el olarak farklı ilde yaşayan birinden almak icin yola cıktık. Gidip bakalım olmazsa şehri gezmiş oluruz, gormek istiyorduk o tarafları diyerek yola cıktık. Yola cıkmadan once sozleşmemizi hazırladık, tv bize atılan fotoğraflardaki gibiyse, calışmasında ve goruntusunde sıkıntısı yoksa alacaktık. Satacak olan kişi de belirlediğimiz yere eşiyle beraber geldi ve evlerine gittik.
Acıkcası ilk girişte bir guvensizlik hissettim. Sanki orada yaşayan bu cift değil de bir oğrenci grubuydu. Tamam herkesin evi duzenli olmak zorunda değil ama gunler oncesinden sozleştiğin insanlar evine gelecekse en azından ustunkoru de olsa oturulacak yere bir temizlik şart bana gore. Ne kendileri, ne de bahse konu tv o eve ait değildi sanki. Ortamın izbeliğinden tv ye odaklanamadım ilk başta. Hatta eşimin gozune baktım her an kalkabiliriz diyerek ama o normal olunca ve tvyi inceledikce bana da her şey normal gelmeye başladı. Eşim tv'yi incelemeye devam etti, ayarlarından seri numarasını not etti ve icimize sinen tek şey o an amacımızın almak olduğu o televizyondu. Faturasını eşime watsaptan atmıştı satan kişi, fatura numarasından sorguladığımızda da kayıtlarda cıkıyor, yani o acıdan sıkıntı yok. Sadece garanti belgesinin abisinde olduğunu ve onu arayıp bize yollayacağını soyledi. İlgili bayiyi aradığımızda da herhangi bir durumda sadece faturanın elinizde olması yeterli, tv nin garanti suresi fatura tarihinden itibaren 2 yıldır dendiği icin garanti belgesinin o an elimizde olma şartını aramadık acıkcası.

Bayiyi bugun tekrar aradık ve bize seri numarasını ve fatura bilgisini detaylı olarak mail yoluyla atacaklarını soylediler şuan onu bekliyoruz. Seri numaralarında da problem olmazsa sıkıntı olmayacağını duşunuyorum ben. Sadece sozleşmeye yazdığı isim ve imzanın doğruluğundan emin değilim, faturadaki isimle yazıp imza attı ama ben gunlerdir fatura sahibinin bu kişi olduğunu duşunmuyorum. Şayet durum boyle olursa yaptığımız sozleşmenin bir gecerliliği olur mu?