Merhaba,
Nerden başlasam bilmiyorum. Babamın kendi işi var. Ve bir ortağı. Abim de onlarla birlikte calışıyor. Birkac tane de işcisi var. Sektoru soylemeyeyim ama o işi yapan insanlar iyi kazanıyorlar.
Babam iyi kazanabilecek iken genelde cebinde parası az oluyor. Ortalama bi aileyiz diyeyim. Ben mezun olduktan sonra maddi durum daha kotuye doğru gitti.
Iyi kazanabilecekken neden kazanamadığı konusunda da şoyle ornekler vereyim. Hesap kitap tutmazlar pek, işci malzeme kaybeder ona odetmezler veya işciye yemek parası vermesine rağmen hergun yemek almak gibi.. Babam ticaret konusunda gercekten cok başarısız bi insan. Uzulerek soyluyorum bunu.
3 şirket arabası var bunlardan ikisi babam ve abimde duruyor. Ben kendimi bildim bileli yılda cokca kaza yaparlar. Arabalar her ay muhakkak sanayiye girer. Yanı şu son 5 senede o arabaların tamirat gideri ile cok rahat bir ev alınırdı desem abartmış olmam. En son babam bu arabalardan birinin tamiri icin benden bin tl istedi. Verdim ama uzuldum parama. Cunku biliyorum ki o araba bir sonraki ay yine bozulacak ve benim param hic olacak. Babam borcuna da sadık değildir bu arada. Ablamlardan yine araba icin borc alıp 2 bin kadarını vermedi ve ablan enişteme cok mahcup. Arabalardan biri gecen hafta cekilmiş.
Bir evimiz vardı sattık ev yapılması icin o iş olmayınca parasını bankaya yatırdılar. 120 bin tl kadarı diyeyim bankadaydı. Cok emindim babamın onu da harcayacağına ki daha once de başka ev satılınca parasını yine iş yeri icin harcamıştı
Bu parayı da iş yeri icin harcamış ve o para gelmeyecek. Beni ilgilendirmez ben kazanmadım soz hakkı sahibi değilim ama bir iki sene icerisinde evlenme duşuncem var. Ve ben bunun stresini yaşıyorum cunku aileme guvenemiyorum maddi konularda. Destek olmayacaklarini duşunuyorum.
Bugun başka bir olay daha oğrendiğim icin moralim baya bozuldu. Bakıyorum başka insanlara. Babaları aksine onlara destek oluyor. Uzuluyorum.
babam
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme