Gunaydın arkadaşlar.
Sabah sabah butun sinirlerim alt ust oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek cocuğu var, surekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 cocuğum var. Bu 6 yaşındaki cocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gorduğunde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hicbir şey soylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de guzel bir kahvaltı hazırlamak icin oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan iceri girdim bu cocuk ve annesi de orada ve cocuk bizi gormesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gulmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Cunku orada bir suru insan vardı ve hepside donup bize baktılar, hatta başka bir kucuk cocukda gulmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha cok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim cocuğumun inekle , sen hic aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini oğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi cocuk o daha ne bicim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer oyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu cocuk bu kadar sacmalamayı başka yerden oğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf surtuşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım cıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hic bir anlam veremiyorum gercekten sinirlerim aşırı bozuldu, cocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani cok sacma. Bir değil iki değil. Bu cocuk surekli bunu soyluyor, ilerde diğer cocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir cocuk neden başka bir cocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden cocuğunu uyarmıyor. Benim buyuk kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kotu soz cıkmadı ağzından, boyle bir sozu başka bir cocuğa soylese cok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir sure ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı duşunmuyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lutfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız icin teşekkur ederim
Cocuk yuzunden cıkan tartışma
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Cocuk yuzunden cıkan tartışma