Oncelikle merhaba hanımlar zaman ayıran herkese cok teşekkur ederim konuma gecmek istiyorum oncelikle şunu belirteyim anne tarafım Diyarbakırlı haliyle cok kalabalık ve size cok gelebilecek sayıda teyze dayıya sahibim

7 teyzem 4 dayım var

herneyse konuya donecek olursak gecenlerde teyzemin bir hamilelik sureci oldu sıkıntılı bir gebelik gecirdiği icin doktor ilcede değil merkezde olması gerektiğini soyleyince bizim eve geldi 2 ay boyunca bizde kaldı. annem kelimenin tam anlamıyla kendini paraladı. teyzem icin normalde evde yemek yapmayan kadın doktor teyzeme ozel diyet listesi verdi diye tencere tencere yemekler yapmaya başladı. Teyzemide size şoyle anlatayım bıraktığı şeyi asla yerinden almaz kahvaltı etsin o masayı oyle bırakır gider toplamaz aşırı bilmişlik yapar ben şoyle iyiyim şoyle mukemmelim cok kulturluyum siz hic birşey bilmiyorsunuz cahilsiniz demeye getirir surekli. bizde kaldığı sure icinde surekli elimde supurgeyle dolaştım. Surekli temizlik yaptım annemin beli bacağı cok kotu durumda ayakta fazla kalınca bile ağrıdan kıvranıyor ona iş kalmasın diye. Teyzemin aile icinde kavga etmediği tartışmadığı gonlunu kırmadığı hic kimse yoktur zerre abartmıyorum bu konuyu ayrıca benim diğer teyze ve dayılarımında cocukları var kendisi benide kuzenlerimide surekli eleştiren bir insan. ben uykuma duşkunum sizin cocuklarınızın ağlama sesini cekmek zorunda değilim cıkın evinize gidin diyen birisi. sonuc olarak oğlumuz doğdu 960 gram olarak cok kucuktu 40 gun yoğun bakımda kaldı ve 2 kilo 380 gram olarak taburcu oldu cocuğun şuan hic bir sağlık sorunu yok cok şukur ki sadece her bebek gibi ağlıyor ve teyzem hala burada. cocuğu ilceye goturemeyeceği icin bir diğer teyzemin evinde kalıyor. (buraya parantez acıyorum burada olduğu surectede teyzemin kavga etmediği gonlunu kırmadığı kimse kalmadı annemde dahil) ama annem sanki kendi kızı doğurmuş gibi davranıyor. varsa yoksa o teyzem kucuk değil bu arada 43 yaşında bir insan annemi evde bulamıyoruz surekli onun yanında bazen geceleri bile kalıyor. teyzemin yanındayken hic bir sorunu yok ama ev icinde bize surekli soylenir belim bacağım ağrıyor sizin icin calışıyorum ben bu halimle diyerek başımıza kalkar. sadece bu da değil babamdan gizli cocuğa bir suru malzeme almış oyle 30 40 liralık şeylerden bahsetmiyorum 700 800 liralık harcamalar evde babamla ettiği kavgaları gorseniz iciniz acır boşanma noktasına kadar geldiler babam yapamıyorum artık dedi bizim icin vazgecti. bunlar hep annemin teyzeme davranışları yuzunden oldu ne zaman bir dukkana gidecek olsak gider surekli cocuğa birşeyler alır durmak bilmez ben yada kardeşlerim (2 erkek kardeşim var) birşeye elimi atıncada cok para boşver gibi şeyler demeyi bilir. Teyzem dun donecekti normalde Erganiye kaynanası yanına gelip bakacaktı ama annemler izin vermedi. gitmesine burada kal dediler gondermediler annemin bu kadar yorulduğunu gorunce bende dayanamadım. anne bak boyle yapma teyzem kendini alıştırsın artık cocuk doğalı 4 hafta oldu insanlar cocuklarına yanlız başına bakıyor. bu dunyada ağlayan tek cocuk o değil teyzem yavaş yavaş tek kalmayı oğrenmeye calışsın sen cok yoruluyorsun sana gelene kadar bu cocuğun anneannesi babaannesi var dedim. evde kıyametler koptu bağırdı cağırdı buyuk konuşma cocuk cok ağlıyor teyzen nasıl baksın kim cocuğunu tek başına buyutmuş ki sanki sacmalama diyor ben buyurken yanında kim vardı diyorum dalga gecer gibi baban vardı diyor sonrada başladı duygu somurusune işte ben senin cocuğuna bakmam ozaman sen bunları diyorsan seninkine de kimse bakmasın ben zaten seninkini gorene kadar olurum cok yaşamam sizin yuzunuzden saygısız terbiyesiz dedi bastı yine teyzeme gitti. kafayı yemek uzereyim artık ben nerede yanlış yapıyorum soylediğim şeylerde herhangi bir yanlış varmı Allah aşkına siz soyleyin