Arkadaşlar ben artık napayım ne edeyim bilemedim. En azından icimi dokup sizlerden tavsiye alayım diye buraya yazayım dedim. Benim aile hayatım cok karışık cocukluktan beri. Annemle babam hep huzursuzdu hep kavga dovuş havada ucuşan bardaklar aldatma ne gelirse aklınıza. Hep yırttım kendimi boşanın hepimiz rahat edelim yok. Babam istedi annem hic istemedi boşanmayı. Babam annemi defalarca aldattı evi terk etti annem gene de bekledi evde babamı. Temizlik yaparak cocuk bakarak gecindi. Annemin tarafını tuttuk biz de başka kadınla beraber yaşamaya başlayınca babamla kustuk abim de ben de. Babam cok yalvardı ama cok uzdu bizi konuşmak istemedik. Konuştuğumuz zamanlarda ben uni okuyordum para gondermiyodu iyi bi maaşı varken ustelik. Biz de kadınla yiyip geziyor evlatlarına bakmıyor diye iyice kinlendik. Meğer olay farklıymış. Babamın hala oğlu babama kredi cektirmiş odememiş. Adam bize yollayamıyomuş soylemiyo da. Babam en son uzuntuden kanser oldu. Duyunca dayanamadık gittik barıştık. BAktık hastanede. 1 sene sonra vefat etti kanserden. O arada abim atandı bizi benim okuduğum şehirde bıraktı gitti annem iki kadın burda bırakma bizi de gotur dedi sizi mi surukleyecem peşmden her yere dedi gitti. Sonra ben atandım. Atandığım yere annemi goturdum. Abim karadenizde ben doğudaydım. Sonra abimin guney doğuya tayini cıktı bana 7-8 saatlik bi şehre geldi. Taşınırken ben yapayalnızdım. Tek başıma bilmediğim şehre geldim teror bolgesi geldiğim gunu patlama oldu ev tuttum eşya taşıttım abim elini bile uzatmadı aramadı bile. Neyse sonra annem geldi. Ben yerleştikten sonra birlikte yaşamaya başladık. Bu surecte bana hayatı dar etti desem yeridir. Aşırı baskıcı giydiğime gezdiğime goruştuğum arkadaşa herşeye karışıyor. Kac tane arkadaşımla aramı bozdu. Her gun dırdır her gun gecmişi acıp can sıkmalar surekli negatif surekli şikayet İyice uzaklaştım soğudum annemden davranışlarından dolayı. Kendimce hayatımı toplamaya calıştım. Hayır işlerine girdim ekip kurdum bir suru koy okulunu boyadım onardım engellilere kimsesizlere etkinlik duzenledim. Yaşadıklarımdan sonra psikolojimi toplamak İcin. Psikolojik destek de aldım. Annemle abime ne yaptıysam goturemedim psikoloğa. Neyse gecen yaz tatile gitmiştim. Sinoptaydım. Abim aradı. Biliyorum tatildesin keyfini bozmak istemem ama cok dardayım dedi anlat noldu o nasıl laf dedim. Kumar batağına girmiş. Bağımlı olmuş. 160 bin borca girmiş faizlerle. Niye daha once soylemedin dedim. Psikiyatra yonlendirdim. Gitti. Patalojik kumar bağımlılığı demiş doktor. Neyse başta beraber aşmaya calıştık. İlac kullandı vs. Ama bırakmamış. Ben anneme soyleme zaten cileli uzulmesin dedim. Kendin coz dedim. Olan olmuş. Tedavini olursun bırakırsın inşallah sonra borcunu zamanla odersin maaşın iyi dedim. 5 milyarı gecik maaş alıyo. Devam etmese 3-4 yılda oderdi o borcu. Ama En son anneme de soyledi mecbur. saklancak tarafı kalmadı dedi. Neyse annem sık sık yanına gidip kalmaya başladı. Ben de işten fırsat bulursam tatil denk gelirse gittim birkac kez. Annem sık sık gidip yanında kalarak maddi destek oldu evinin ihtiyaclarını vs karşıladı. Babamın oyaktan bireysel emekliliği var ev parası orda. Ucumuzun adına. Cekmiyoruz 3 ayda bir iyi para getiriyo diye. O parayı da abim aldı borcunu odesin diye. Abim annem ben konuştuk. Dedi borc bitene kadar ben alayım sonra sana vereceğim hep sende kalacak. Yeterki bıraksın bitirsin borcu gitsin dedik. Uc ayda bir olan parayı yaklaşık iki senedir o alıyor Ancak bu surecte oynamayı bırakmamış. Bize bıraktım dedi. Yalan soyledi. Neyse bir ara bitlise geldiler annemle beraber. Bana dedi ki ben cok sıkıştım icra gelcek uc gun icinde odemem gereken bazı borclar var bana kredi ceksen o borcu odesek 5 bin az oluyor odemem hem faiz binmiyor hem de hacizden kurtulcam. Ben sonra sana oderim her ay maaştan. Kabul etmedim. Ben babama bile kredi cekmem. 160 bin kumar borcu yapan adama guvenip hic cekmem dedim. Epey uğraştı ikna etmeye cekmedim. Birikmiş 20 bin param vardı. Araba alcaktım. Neyse annemi araya sokup allem etti kallem etti uc gun sonra vercem kartı odeyip tekrar karttan cekip hemen vercem dedi annem uğraştı benim hatrıma hic mi annelik hatrım yok o odemezse ben oderim hem oder faizi bankaya odeyeceğine sana versin falan diyerek ikna ettiler annem uzulmesin diye verdim. Lakin Korktuğum oldu. 3 gun sonra yatırcaktın parayı diye mesaj attım hesabıma yatırdım kartı odedim limit acılınca cektim parayı sana verceğim o parayla da kumar oynadım sana vercek limitim de yok artık napcam ben falan dedi. Demedik laf bırakmadım. Cıldırdım. Anneme de kızdım ben vermeyecektim senin yuzunden oldu diye abime dedim kendine gel yoksa beni de kaybedersin annemi de yanaştırmam bi başına bırakırız seni bu hayatta. Nasıl kardeşsin sen. Ben hasta halimde dağın başında terorun ortasında calışarak 3 senede biriktirdim o parayı sen bi gece de kumara mı verdin hic mi insafın yok senin dedim. Kendini yaktın bizi de mi yakacaksın sen dedim. Neyse sonra naptı nasıl yaptı bilmiyorum limit acıldı cektim yolladım dedi yolladı geri parayı. Ertesi gun baktım beni de batıracak bari borca gireyim isteyemesinler bana bulaşamasınlar dedim o paranın ustune kredi cekip araba aldım. Neyse bayramda birlikte geldiler annem yanındaydı bir aydır. Geldiler ama dunya başıma yıkıldı. Annemi binlerce kez uyardım dikkat et sakin kredi faln cekme sana da cektirmeye calışır beni mahvediyodu az daha krtlarına sahip ol uyanık ol diye ama gittiği gunun sabahı kafasına vuruyormuş maaşıma haciz gelcek diye kadına 70 bin kredi cektirmiş. Oyaktakini imzam olmadan cekemiyo ya boyle bulmuş cozumu. Şimdi annem bin pişman ama ne fayda. Oldu olan. Kadıncağızın maaşı bu krediye gidiyo şimdi. O parayla borcunu odedi mi emin misin dedim baktım internetten gosterdi diyo ama pek anlamaz annem o işlerden. Bilmiyorum. Neyse anneme bi de internet bankacılığı actırmış şifresni annem bile bilmiyo. Maaşın yarısından coğu krediye gidiyo zaten. Anne dedim sen ne kadar safsın. İnternet şubesinden her şeyi yapabilir eksi limitten ceker tekrar kredi ceker kredi kartı cıkartır ordan da ceker. Nitelik korktuğum oldu. Girdim baktım ki kredi kartına başvurmuş dort bin limitli. Eksi limiti de dort bin dort bin ayrı ayrı hesaplarda var toplam 16 bin daha cekebiliyor yani. Hemen şifresini değiştirdim. Kredi kartını kapattım. İnternet bankacılığı ve kart şifresini değiştirdim. Uzun uzun anlattım krediye başvurur eksiden ceker daha da borca sokar batırır seni onunu alamazsın Dedim kesinlikle kart şifreni vermiyorsun ne yaparsa yapsın soylemeyeceksin. Perişan halde beli tutulmuş kıpırdayamıyo doktor doktor gezdirdim yok masaj yapan bi kadın buldum ona goturuyorum biraz iyi geldi. Şimdi bana diyor benim tayin donemim, abinin yanına tayin iste ucumuzun bir arada olması lazım. Kira tek olur boclarımızı oderiz. Benimki araba borcu sizinki gibi sacma sapan borc değil. Zorlanırım ama ben başımın caresine bakarım Dedim kusura bakma hakkariye giderim de sizle aynı evde yaşamam ben bi de aynı şehre tayin isticem hemi iyice ağzıma edin diye dedim. Batıya tayin isticem seni de goturmeyeceğim artık. Ben taviz verdikce tepeme cıktın az beni de yakıyodun kredi cektirtiyodun o evlat da ben değilim sanki adam kumar oynayacak kredi cekip yardım etcem hemi nasıl annelik bu bunu yapmam icin kafamın etinş yedin iyiki de sana uymadım sana 70 bin cektiren bana 100 bin cektirirdi. Dedim bitti. Ben gidicem yalnız başıma tayin isticem karadenize. Napıyorsanız yapın. Dersen ki ben bittim abinle işim yok kestim alakayı başımın ustunde yerin var annemsin. Ama kusura bakma bu herifi sen cekersin ama ben cekmem dedim ben sana da cok kırıldım ben sanki uvey evladım vicdanımdan vurdun ayılıp bayılıp kredi cektirtiyodun dedim. Tayin donemi şuan karadeniz yazıcam hep acıkca da soyledim tek gideceğimi onu goturmeyeceğimi zaten bırakmıyo da abimi intihar etcem diye korkutmuş. Gecen gene yazmış intihar edecem en sonunda. Dedim bırakamıyosan hastaneye yatıralım. Tamam dersen elimden geleni yaparım yok dersen bi daha arama beni salak yok sen oynucan biz odeyecez dedim. Tamam kabul dedi dayımı aradım anlattım durumu izinleri ayarlarsak goturcem bursaya hastaneye yatırtcam. İşin kotusu ben borc icindeyim annemle abim de oyle bursa cok uzak. Devlete yatıramayız iş yerine yansır işinden olur ozele yatırsak para yok. Baktım bana olan olacak beni delirtecekler ben kendimi sıyırdım artık tayin olup gidip uzaklaşmayı fazla da arayıp sormamayı duşunuyorum. Sevgilim var gelecek sene de evlenmeyi duşunuyoruz. Artık yalnızım sanırım gerci hep yalnızmışım ben onu anladım. Anneme kıyamıyorum hic de kıyamadım ama ben kıyamadıkca oz annem beni de abimin batağına cekiyor. O evlatsa ben değil miyim dedim en son niye ben o kumar oynayacak diye sıkıntıya gireyim nasıl vicdanın el veriyor dedim. yalnız bırakmak istemedim hep ama baktım bana yansıyor uzaklaşmaya calışıyorum. Vicdan da yapıyorum. Bana bi tavsiye verin. Annedir sizce uzaklaşmak doğru mu tayin isteyip bırakıp gitmek. Siz olsanız ne yapardınız?