piyade binbaşı bedir karabıyık bedir karabıyık piyade kıyafetleri kıyafeti elbiseleri
Merhaba,4 Nisan 1994 tarihinde Sarıkamış/Kızılcubuk Koyunde teroristlerle girdiği catışma sonucu şehit olan Piyade Binbaşı Bedir KARABIYIKın Şehitler Mektubu isimli kitapta yer alan annesi ve eşine yazdığı vasiyetnameleri aktardım istedim.Piyade Binbaşı Bedir KARABIYIK şehit olmadan 7 ay once gecici gorevle gittiği Hakkari'den dondukten sonra Sarıkamış'a gelip,tum borclarını oder ve arkadaşlarını telefonla arayarak ''Ben nisan ayında goreve gideceğim''deyip herkes ile helalleşir.Eşine ise şehit olmadan bir hafta once telefonla arayıp,''Birliğimdeki cantamda iki adet mektup var,şehit olduğum takdirde mektupları alırsın''der.Şehit olduğunda Bedir KARABIYIK'ın sağ ust cebinde bir Turk Bayrağı,annesinin sac teli ve ufak Kur'an-ı Kerim bulunmaktaydı.

VASİYETİMDİR​

Guzel Hanımcığım;

Şimdi ayrılık zamanıdır.Sen genc,oğulcuklarım cok kucuksunuz.Sizi mesut ve bahtiyar etmek icin cok calıştım.Cileli bir hayattı bu,beraber yaşadık.Beni anlamışsınızdır.Goğsumun icindeki kafesine sığmıyordu.Cok dua aldım.Bu sebepten uzun omur ve hayır umidim var.Fakat ben kefenimi hep uzerimde hissettim.Ecel gelirse safa gelsin onunla arkadaşım ben.Yeter ki son nefes de mumin olarak goceyim.Hak vaki olur ki inşallah şehit olurum.Sana ağlama demiyorum.Seven sevdiği icin elbet ağlar.Musterih ol.Haram lokma yemediniz.Yedirmedim.Bilmeden işlediklerimizi Allah affetsin.

Cocukları hoş tut,hep tatlı sozler soyle.Onlar Allah'ın izniyle hayırlı insan olurlar.Buyuk oğlum hırcındır ama merhametlidir,kucuk oğlum hem akıllı hem iyi huyludur.İkisinde de siyasi zeka vardır.Devlet adamı olabilirler,o yone yoneltmeye calış.Demin dostlarım kimlerdiyse onlarla irtibatı kesmeyin.Ben senden razıyım Allah da razı olsun.Allah cennet nasip ederse seni de yanıma versin.İffet,namus ve hanımefendiliğiyle her zaman bir yıldızdın.Guzel yuzunu Allah nasip ederse tekrar gorurum ama dunyada ama ahrette...

Hakkınızı helal edin.

Evin Babası Bedir

VASİYETİMDİR​

Canım Anneciğim;

Herşeyimi ama herşeyimi sana borcluyum.Hep sana hizmet etmeyi,yanımda kalmanı,sana hurmet etmeyi,guzel kokunu koklamayı arzuladım.Cok az kısmet oldu.Bu dunyada sana doyamadım.

Anneciğim dunyayı sevemedim,tad da alamadım.Allah'ın emir ve rızasına aykırı herşey beni rahatsız etti.El hasıl dunya bana kustu bende ona.

Bilmiyorum ama zannediyorum senin duaların bereketiyle omrum uzun olur.Eğer sen veya ben once gidersek once giden kucağını acıp beklesin.Elbette kavuşacağız.Sacından bende bir tutam var,onu yanımda taşıyorum.Olursem Allah'ın izniyle bu kahramanca olacaktır.Sacının telleri yanımda kalsın,sakın ağlama.Bil ki goğsumde Kur'an var.

Dudaklarımda son olarak Allah'ı zikretti.Gonlun musterih olsun.İbadetlerimi zikirlerimi hep bağışladım,elimde bir şey kalmadı.

Rabbimin huzuruna bomboş gidiyorum.Onun gufranının kuşatacağını umuyorum.

Sana başka ne yazayım evvel gidene selam olsun.

Oğlun Bedir

Allah tum şehitlerimizin ruhunu şad etsin,yakınlarına sabır versin.