Hic telefon eden oldu mu size �baba ben oluyorum, hakkınızı helal edin, anama soyle uzulmesin, gurur duyun benimle..� diye?

ŞEHİTLERİM

Hic hesapladınız mı kac şehit olmuş teror can almaya başladığından beri?

Biliyor musunuz siz cocukları ne yapar?

Gordunuz mu hic mezarı başında selam veren babasına kucuk bir cocuk?

Hicbir dilekce yazdınız mı ya da okudunuz mu aşağıdaki gibi?

Dilekce :

�Tunceli İli Nazimiye İlcesi"nde teroristlerle girmiş olduğu catışmada şehit olan oğlum jandarma komando........ nın geriye kalan askerliğini babası olarak tamamlamak istiyorum. Gereğini arz ederim.�

Turkluğe hakaret etmenin suc olmadığının Turk adaleti tarafından resmen kabul edilmesinin uzerine, aşağıdaki yazımı bunu destekleyen mutareke basınına, sozde aydınlara, AB yanlılarına, sahte tarihcilere, Turk milleti sozunu soylemekten korkan acizlere, yeşil renkli kÂğıt parcaları muptelalarına, meydanlarda halka soz verip kırmızı koltuklara oturunca donuşen ve değişen hatta gelişen, kimliklerinin ne olduğu konusunda zaman zaman şupheye duşen zatı muhteremlere ithaf ediyorum�

Hakaret etmeye curet edilen Turk milletinin bugun var olmasını sağlayan şehitlerim�
Ozur dilerim�
Kendi adıma değil�
Ozur dilemesi gerekenler adına�

ŞEHİTLERİM�.

Basında cıkan haberlerde her Allahın gunu cıkan şehit haberlerini kanıksadınız mı?

Yoksa �Şehitler olmez vatan bolunmez� diye sloganlar atarak acınız hafifledi mi?

Şiirler okuyup birbirinize sunular gondererek alıştınız mı ileti yonlendirmeye?

Kacınız gitti bulunduğu illerdeki şehitlikleri gormeye?

Hic ziyaret ettiniz mi internet sitelerini?

Hic aradınız mı o aileleri?

Sordunuz mu hic yanan yureğine nasıl derman olurum diye?

Hic hesapladınız mı kac şehit olmuş teror can almaya başladığından beri?

Biliyor musunuz siz cocukları ne yapar?

Gordunuz mu hic mezarı başında selam veren babasına kucuk bir cocuk?

İcinize duştu mu bir kor acaba hala yaşıyor mu diye alsanız da haberini bile bile?

Geceleri ruyanıza girdi mi hic gazetelerde gorduğunuz fotoğrafları?

Siz soyleyebilir misiniz �Vatana feda olsun oğlum, bir tane daha var, onu da veririm.� diye?

Bir sabah acıp ta gazeteyi dun konuştuğunuz arkadaşınızın �Koy girişinde tarandı� haberini okudunuz mu hic?

Ya da her telefon ettiğinizde acaba acacak mı diye elinizin titrediği oldu mu tuşlara basarken?

Siz guneydoğuda yaşananları okudunuz mu hic kitaplardan?

�Biz siz rahat edin diye buradayız ana� dedikten sonra haberini aldığınız bir şehidiniz oldu mu sizin?

Kendisi yerine haberini getiren bir askerle karşılaştınız mı hic?

Ya da gunlerce sonra eve mektubunun geldiği oldu mu?

Şehitlerin en kucuğunun kac yaşında olduğunu biliyor musunuz siz?

Kurtuluş savaşında annesi tarafından ağlama sesi duyulmasın diye goğsune bastırdığı yavrusunun olduğunu goren annenin ne soylediğini okudunuz mu hic ya da duydunuz mu?

�Babam bizi izliyor biliyorum, ama cok ozledim anne, beş dakikacık gelsin yine gider goklere�

diye ağlayan bir cocuğunuz oldu mu sizin?

Hicbir dilekce yazdınız mı ya da okudunuz mu aşağıdaki gibi?

Dilekce :

�Tunceli İli Nazimiye İlcesi"nde teroristlerle girmiş olduğu catışmada şehit olan oğlum jandarma komando........ nın geriye kalan askerliğini babası olarak tamamlamak istiyorum. Gereğini arz ederim.�

Dilekce Kars"tan gonderilmiş. Tunceli İl Jandarma Komutanı da buna cevap yazmış:

Komutanın cevabı

�GONDERMİŞ olduğunuz 25.06.1999 tarihli dilekceniz tarafımızdan alınmış olup, bu asil davranışınız bize guc vermiş, son derece duygulandırmış ve gucumuze guc katmıştır.
Bizler, değerli şehidimizin komutanları ve silah arkadaşları olarak, aziz vatanın bolunmez butunluğune kasteden hainlerin dersini vermek, hadlerini bildirmek ve şehitlerimizin ruhlarını şad etmek icin, bu aziz vatan topraklarından olan Tunceli"deyiz.
Hic şupheniz ve kuşkunuz olmasın ki; komutanları ve silah arkadaşları, şehitlerinin kanını yerde koymayacak, hainlere gereken dersi verecek ve kanlarının son damlasına kadar, bu vatanın birlik, beraberlik ve esenliği icin hayatlarını ortaya koyacaktır.
Siz ve kıymetli aileniz, memleketimizde rahat ve huzurlu olun. Şehitlerimizin bıraktığı yerden, kendi komutanları ve silah arkadaşları olarak, kutsal vatan gorevine devam ediyoruz. Bu takdire şayan duşuncelerinizden dolayı şukranlarımızı sunar, size gorev verildiğinde, yanımızda olacağınızı ictenlikle bilerek saygılar sunarız.

Osman Eker...
Jandarma Kurmay Albay...
Tunceli İl J. Komutanı...�

Hic telefon eden oldu mu size �baba ben oluyorum, hakkınızı helal edin, anama soyle uzulmesin, gurur duyun benimle..� diye?

Ve duydunuz mu arkadan gelen kurşun seslerini?

Kapınızın onune geldiğinde, al bayrağa sarılı tabutuna dokundunuz mu hic ?

Silin goz yaşlarınızı..

Kalkın yerinizden ve selam verin onlar icin�

Bize emanet ettikleri vatan icin ne yaptık bir duşunelim?

İciniz rahat, yureğiniz ferahsa sorun yok..

Devam edin yaşamaya..

Yok değilse, duğumlendiyse boğazınıza bir şeyler,

Hala yaşlar iniyorsa gozlerinizden,

Sozun bittiği yerdeyiz demektir..

ŞEHİTLER

Şehitler, KuvÂyi Milliye şehitleri,
mezardan cıkmanın vaktidir!
Şehitler, KuvÂyi Milliye şehitleri,
Sakarya'da, İnonu'nde, Afyon'dakiler
Dumlupınar'dakiler de elbet
ve de Aydın'da, Antep'te vurulup duşenler,
siz toprak altında ulu koklerimizsiniz