İyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun cok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilac kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gozlerini de kaybetmiş. Bu yuzden cevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar boyle soylemişti.Dune kadar....
Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem muthiş aksi bir adamdır yani anneannem gencliğinde cok dayak yemiş ama cocukları icin sineye cekmiş. Dedem sadece anneanneme değil cocuklarına da sozlu ve fiziksel şiddet uygularmış.
Dun dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dovmuş. Kadıncağızın heryeri morluk icinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gencliklerinde dedemin onlara cektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır duşuncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonucta hasta. Benim bakabilecek durumum yok oğrenciyim ve zaten lise cağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz oğrenci evinde.
Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hic bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.
Not: Huzurevi dediysem tam teşekkullu doktorlu falan bir bakım evi duşunuyorlar. Psikiyatrist de can guvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsure yattıktan sonra belki bir bakım evine gecmeli demiş.
edit: dedem gormuyor dediğimde gormuyorsa nasıl dovmuş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yuzde 90 gorme engelli yani yuzde 10 gorebiliyor sadece.
edit2: cocukları asla ziyaretine gitmeyiz diyorlar. şimdi kızgınlıktan tabi ama yine de cok kırıcı... anneannem de evlerinde kalmaya devam edicek sıkıldıkca bizlere gelip kalıcak kendisi boyle istedi.
dedem ve huzurevi. gercek fikirlere ihtiyacım var
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- dedem ve huzurevi. gercek fikirlere ihtiyacım var