15 yıllık evliyiz ve 3 cocuğumuz var. Ufak tefek şeylerden surekli tartışıyoruz. Eşimi sevsem de evliliği iz istediğim gibi değil. Cunku bu kucuk tartışmalar sonunda kalbim cok kırıldı. Birbirimize olan saygımızı kaybettik. Ayrıca cocuklarımız da etkileniyor tabi ki. Ben hep niyet ediyorum bir daha şoyle davranacağım daha hoşgorulu olacağım cevap vermeyeceğim diye ama olmuyor. Butun bunlar tabi ki bende cinsel anlamda da isteksizliğe neden oluyor. Bir sure kendimi zorlayıp istediği gibi olsam da, yine de icimden gelmediği ve yorulduğum icin olmuyor. Bu durumda yeni tartışmaları getiriyor. Şimdi eşim de surekli hakkını helal etmediğini vs soyluyor. Ama bi şekilde bu isteksizlik bence hep aramızdaki sorunların sonucu. Ona diyorum ki madem cok isteyen sensin o zaman ona gore davran. İstediğinin olmasını istiyorsan sıkıntı cıkarma. Ama yok. Surekli bir laf vurma, garip haller. Bir şey soylerim yarım ağız cevap verir, işle ilgili bir şey sorarım sorduğuma pişman eder, şoyle yapmalıydın boyle yapmalıydın diye. Sohbetimiz yok. Bir şeyi anlamazsan aptalmışsın gibi anlatır yavaş yavaş konuşarak ki, bu insanı irite eder. Sanki onun yanında kendimi cok aptal ve hicbir şeyi anlamayan bir insan gibi hissederim. Halbuki iş ve okulda cok başarılı olmama rağmen. Cocuklara da aynı tavırla yaklaştığından onlarda da tepki oluşuyor. Ama eşim bunun benim mudahalelerim sonucunda olduğunu soyluyor.
Onceki gun işyerinde bir veda yemeğinde (işyeri de yonetici pozisyonundayım) bana teşekkur ettiler, sorunları ile ilgilendiğini işimi iyi yaptığımı ve yanıma geldiklerinde her zaman bir sonuc aldıklarını soylediler. Bu beni cok mutlu etti. Bunu eşime anlattım. Com mutlu oldum dedim. O gun surekli bana "Eşin umurunda değil ama icindeki insanların her dediğini yap" "zaten benim dışındaki herkes onemli" gibi sozler soyledi. Bu da beni cok kızdırdı fakat bir şey demedim. Sonra gece de benden guler yuz ve ilgi istiyor.
Yani hep boyle oluyor. Ben ne kadar artık daha dikkatli olacağım onun isteklerini dikkate alacağım desem de sorun cıkıyor ve icimden gelmiyor Bunu nasıl aşabilirim nasıl daha istekli biri olabilirim bilmiyorum.