Dun sabah şehitlikte yatan Yarbay eşini ziyaret eden Firdevs Yılmaz buyuk oğlu Doğukan’ın doğduğu gune ait anısını anlattı: "Hakkari’de doğum yaptığım gun, yan odada yaralı bir terorist yatıyordu. Eşim, Doğukan’ı kaldırıp teroriste gosterirken, ’Bu ulkeyi boldurtmeyiz. İşte, ben gidersem arkamdan bu buyuyup asker olacak. Sizinki yol değil’ dedi."
TERORİSTE MESAJ

Hakkari’de doğduğu icin ona Doğukan adını verdik. Doğum yaptığım gun, yan odada yaralı olarak ele gecirilen bir terorist yatıyordu. Eşim, Doğukan’ı kaldırıp teroriste gosterirken, ’Bu ulkeyi boldurtmeyiz. İşte, ben gidersem arkamdan bu buyuyup asker olacak. Sizinki yol değil. Belki bu yaralanma senin icin kurtuluş olur’ dedi. Oğlum, Hava Harp Okulu’na girmeyi arzuluyordu. Babasının bıraktığı yerden askerliğe, onun ilkeleriyle devam edecek. Oğullarımız Doğukan ve Batıkan onu yaşatacak, onlar da birer Alim Yılmaz olarak ulkelerine hizmet edecekler.
AĞLAMAZDI

Askeri şehit duşunce Alim, hep yutkunur, bizim yanımızda kesinlikle gozyaşı dokmezdi. Onun sigara icişinden, yutkunuşundan ne duşunduğunu cok iyi anlardım. Her şehit toreninden sonra cocuklarına ve bana ’şehit olursam sakın ağlamayın, sakın hainleri sevindirmeyin’ diyordu. Allah, o an sabrını veriyor. Ağlamadım, ağlayanları teselli ettim. Artık, Alim’imle burada baş başayım. Onun sevdiği turkuleri soyler, onun icin ağıtlarımı yakarım. Eşime soz verdiğim icin ağlamadım.

COCUKLARA BEN SOYLEDİM

İl Jandarma Komutanımızın bulunduğu aracın hedef alındığı soylenince hemen hastaneye gittim. Komutanla aynı aracta olduklarını biliyordum. O anda eşimin şehit mi, yaralı mı olduğunu bilmiyordum. Bana da kimse gozume bakıp bir şey soyleyemedi. Eşim ve bir erimizin cenazesi geldi. Cocuklarımın babasının şehit olduğu haberini benden duymalarını istiyordum. Eve gidince, asker eşleri cocuklarımın yanındaydı. Bize ’şehit oldu’ diyemiyorlardı. Cocuklarım da babalarının yaralı olduğunu sanıyorlardı. Doğukan ve Batıkan, ’anne gecmiş olsun’ dediklerinde, ben de ’keşke sizlere gecmiş olsun diyebilsem. Başımız sağolsun cocuklar. Artık siz şehit oğlusunuz’ dedim."
VATAN SAĞOLSUN

Yılmaz, aynı zamanda aile dostu olan eşinin bir silah arkadaşına, "Cocuklarım olmasa; ben Alim’in ardından yaşayamazdım. Kafama sıkardım ama, cocuklarım ve vatanım icin inatla yaşayacağım. Vatan sağolsun. Vatan icin iki oğlum, iki askerim daha var" dedi.