İkinci aşama başlıyor kaderimizin.
Ben okulları bitirdim atanamadım buyuk bir kurumda taşeron olarak başladım işe.dairede cay ve temizliğe bakan bir kız vardı. Benim mesleğime cok imreniyordu ama lise diploması yoktu.yapabilirsin diye destekledim gaz verdim kaydını yaptırıp matamatik calıştırdım.ama pek erkek meraklısı bişeydi. Benim iş arkadaşlarımın hepsi facesinde ekli idi ve numaraları vardı bende olmayanların bile. Birgun erkek arkadaşım internette bu kızla yazışıyordu diğer arkadaşımı sesledi beraber yazıp dalga gectiler.cocuğu uyardım evli olduğunu diyeceğim dedim biliyor dedi. Hemen kızı arayıp oğlen yanıma gel dedim. X evli haberin olsun dedim biliyorum dedi. Bende o kızla muhabbeti kestim ayarımda olmadığı icin herkes tarafından tanınan biri oldu artık. Neyse konuşmuyoruz ama nişanlandğını, nişandan birgun sonra nişan attığını duydum. Gereksiz kimbilir cocuk nasıl uzulmuştur dedim. Bu arada dairede diğer temizlikci cocukla ki oda evli ilişkisi var bu kızın. Nişan attığı Cocuk garsonluk yapıyor tenezzul etmedi herhalde diye duşundum. Gozu yukseklerde idi Cunku bizim erkek arkadaşların hepsini sıradan gecirdi bizim mesleğe karşı zaafı var kızın. Derken kız lise diplomasını aldı calıştı cabaladı bizim mesleği yapmaya başladı.
Tekrar bana doneyim. Nişanlandım. Nişanlımı insan olarak cok sevmeme rağmen 34 yıl boyunca hayalini kurduğum bir değildi. Ama pırlanta gibi bir kalbi dort dortluk karakteri vardı. Nikah kıyılırken aşık değildim. Zamanla severim diye duşundum. Cunku yaşım geciyor anne olma şansım azalıyor ve hep sacma sapan insanlar bana yaklaşmaya calışıyordu.
Neyse nikah kıyıldı. Bir bakışını sevdim bir duruşunu bir ilgisini falan filan sevmeye başladım. Sırılsıklam aşık değilim ama opuşurken iğrenmiyordum en azından elimi tutması sarılması huzur veriyordu.azar azarda olsa uzsrlerine duşen tum gorevleri yapıyorlardı. Ek iş olarak garsonluk yapıyor icin sinmesede helalinden para kazanıyor diye gururlanıyordum.ailem deyim yerindeyse olup bitiyor ona karakteri sağlam. Diğer iki dunur den sonra bu aile bize odul gibi geldi. Ama şuan herşey alt ust oldu. Nişan atmıcam ama mutsuzum sebebleri şunlar
1.nişanlımın kaderi hic gulmemiş
2.aşalığık bir kızla nişan yapmış ve o kız bunu kucumseyerek nişan atmış
3.nişanlım benimle tanıştığında aynı kurumda calıştığımızı biliyordu o kızla. Aynı mesleği yaptığımızı biliyordu bilerek isteyerek istetti beni. Belkide o kıza karşı nispet icin
4.okızla ilişkim yok. Ama kurumda biz iki guruba ayrıldık. Bizim gurubun kızları temiz işinde gucunde, karşı gurubun kızları evli adamlarla cıkan mudurlere yalakalık yapan işleri yolunda giden duşmanlarım. ve o kız o gurubun kızları ile dost.beni reklam edecekler oğrendiklerinde
Kızlar nasıl bir yol izliyeyim yardım edin