Şırnak'ta teroristlerin hain pususunda şehit duşen 13 asker Turkiye'yi ayağa kaldırdı. Şehitlerin arkasında 'vatan bize emanet' yazılı son fotoğraf dikkat cekti.Şırnak'ta teroristlerin hain pususunda şehit duşen 13 asker Turkiye'yi ayağa kaldırdı. Şehitlerin arkasında 'vatan bize emanet' yazılı son fotoğraf dikkat cekti. Fotoğraf bugun Yeni Şafak gazetesi'nde yayınlandı.
Guneydoğu'da sıkışan teror orgutu PKK'nın şehit ettiği 13 askerin aileleri Ramazan Bayramı oncesi aldıkları acı haberlerle yıkıldı. Genc yaşta terore kurban giden genclerin hikayeleri ise yurekleri burktu.

Turkiye teror orgutu PKK'nın onceki gunku hain saldırısında şehit duşen 13 fidanına ağlıyor. Guneydoğu'da askeri operasyonlarla koşeye sıkışan PKK'nın Ramazan Bayramı oncesi Şırnak'ta 13 askerimizi pusuya duşurerek şehit etmesi infiale yolactı. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları hain saldırıyı kınarken vatandaş da cenaze torenlerinde tepkisini dile getirdi. Genc yaşta vatan uğruna can veren şehitlerin evlerine ise adeta kor duştu. Ramazan Bayramı'nda evlatlarının evde olacağını duşunen askerlerin aileleri perişan. Şehit duşen askerlerin hikayesi ise yurekleri yakıyor.
HAKKIMIZI ALLAH ALSIN
Şehit Piyade Cavuş Mehmet Uyar'ın Gaziantep'teki ailesi Mustafa Uyar, 10 aylık asker olan oğluyla bir hafta once telefonda goruştuğunu ve kendisine cok iyi olduğunu soylediğini kaydetti. Uyar, "Devletimiz, milletimiz sağ olsun. Hepimiz vatanımıza kurban olalım. Teroristleri Allah'a havale ediyorum. Allah onlardan hakkımızı alsın" dedi.
ACILI BABA HİSSETMİŞ
Corum doğumlu Komando Er Sıddık Kucukgoz'un Uğurludağ ilcesine bağlı Aşılıarmut koyundeki baba ocağında buyuk acı yaşanıyor. Terhisine 20 gun kalan şehit erin, asker donuşu nişanlanacağı oğrenildi. Baba Hamit ve anne Ferdane Kucukgoz, haberi alır almaz fenalaşarak Uğurludağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nişan icin hazırlıkları tamamlayan ve evlatlarının terhisini bekleyen aile, acı haber ile bir anda yasa boğuldu. "Bir değil bin oğlum olsa hepsi vatana kurban olsun" diyen acılı 3 gundur icindeki sıkıntıdan dolayı gozune uyku girmediğini soyledi.
İZNE GELECEKTİ...
Jandarma Er Caner Orengul'un şehit duştuğu haberi de Afyonkarahisar'ı yasa boğdu. Cocuklarının şehit edildiği haberini alan anne Turkan Orengul ile baba Resul Orengul, gozyaşlarına boğuldu. Olayın duyulmasının ardından Orengul ailesinin yakınları ve koyluler eve akın etti. Resul Orengul metanetli davranmaya calışırken, anne Turkan Orengul ise sinir krizleri gecirdi. Oğluyla dun sabah telefonla konuştuklarını belirten Resul Orengul, "İzine geleceğini soyledi. 'İyiyim' dedi. Kurban Bayramı'nda izine gelecekti. Ne yapalım? Vatan borcunda oldu. Soyleyecek bir şeyimiz yok. Bu bir borctur. Gorev uzerine oldu, vatan sağolsun" dedi.
Terhisine 6 gun kalmıştı
Şehitlerden Er Kasım Aksoy'un ağabeyi Omer Aksoy, Guneş (3) ve Zeliha (2) isimli cocukların babası olan kardeşiyle olumunden once sık sık telefonla goruştuğunu soyledi. Cocuklarına cok bağlı olan Kasım Aksoy'un, koyune erken donebilmek icin dağıtım izninden sonra hic izin kullanmadığını belirten Omer Aksoy, "4 gun once goruştuk. Son bir operasyona katılacağını ve bayramdan sonra terhis olacağını soylemişti" dedi.
Ben burada şehit olacağım anne
Şırnak'ta şehit olan 13 askerden Murat Yıldırım'ın, terhisine 23 gun kaldığı ve annesine "Şehit olacağım" dediği oğrenildi. Konya'nın Kadınhanı ilcesine bağlı Ornek koyunde, şehit er Murat Yıldırım'ın cenazesinin gelmesini bekleyen ailesi ve
yakınları, buyuk acı yaşıyor. Acılı anne Elife Yıldırım, ciğerlerinin yandığını belirterek, "Oğlumuzla cok sık goruşemiyorduk. Ama 2 ayda bir telefonla goruştuğumuzde, bize şehit olacağını, katıldığı operasyonlardan bir gun cenazesinin cıkacağını soyluyordu.
Allah, bunu yapanları kahretsin" dedi. Baba Ali Yıldırım ise sakat olduğu icin kendisine oğlunun baktığını ifade ederek, "Şimdi bize kim bakacak" diye gozyaşı doktu. Baba Ali Yıldırım'ı, yakınları guclukle sakinleştirdi.
Kucuk komandom
Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Murat Coşkun'un Gaziantep'te yaşayan ailesi yasa boğuldu. Oğluna Kurtce ağıtlar yakan anne Gazal Coşkun, "Kucuk askerim, oksuzum, kucuk komandom" diye ağladı. Acı haberi alan anne Gazal Coşkun, oğlunun ardından Kurtce ağıtlar yaktı. Ziyaretci akınına uğrayan Cıksorut Mahallesi'ndeki evde taziyeleri kabul eden acılı annenin Kurtce olarak, "Kucuk askerim, oksuzum, kucuk komandom" diye ağlaması yakınlarını da duygulandırdı.
YARALANDIĞI YERDE BU KEZ ŞEHİT DUŞTU
Şanlıurfalı Piyade Cavuş Mehmet Uyar'ın gozu yaşlı ağabeyi Yahya Uyar da “Kardeşim 40 gun once izne gelmişti. Gecen hafta da bana telefon acmıştı. Kardeşim aynı mevzide 3 ay once de saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda bir arkadaşı şehit olurken, kardeşim şarapnel parcasıyla gozunden yaralanmıştı. Bundan dolayı kardeşime 10 gun hava değişimi izni verilmişti” dedi. Yahya Uyar, kardeşinin astsubaylık sınavına girdiğini vucudundaki yara izleri nedeniyle sınavı kazanamadığını soyledi.
İcime taş duştu taş
Şehit Komando Er Turgay Salgar'ın Kars'ın Cumhuriyet koyundeki evinde ağıtlar yukseliyor... 3 kardeşin en buyuğu olan ve terhisine 5 ay kaldığı oğrenilen şehit erin yakınları sinir krizi gecirdi. Baba Tuncay Salgar, haberi alır almaz akın eden koylulere sarılarak gozyaşı doktu.
Anne Guler Salgar ise "Beni oğlumun yanına goturun", "İcime taş duştu, taş, taş.." ağıtları yakarak zaman zaman baygınlık gecirdi. İl Ozel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar da yeğeninin şehit olduğu haberi uzerine yakınlarıyla birlikte koye geldi.
Arkamdan ağlamayın
Şırnak'ta şehit olan Murat Ucar 1 bucuk ay once askerden izinli olarak geldiği zaman 24 Ağustos gunu evlendiği eşi 19 yaşındaki Ayşe Ucar'a askerdeki gunluğunu hatıra bıraktı. Gunluğun ilk sayfasına şehit Murat Ucar askerdeki ilk gununde eşine hitaben yazdığı satırlarda “eğer şehit olursam” dedi ve adeta yaşanacakları yazdı. Şehit Ucar, kapağında “Herşey Vatan icin” yazan gunluğun, memleketi kısmına “Cudi dağı” yazdığı sayfada şu satırları kaleme aldı: “Seni canımdan cok seviyorum. Unutma seni aklımdan hic cıkarmıyorum. Ne yapalım vatan borcudur sevgilim. Seni beyaz gelinlikle gotureceğim. Bu askerliği bitirip geleceğim. Seni bir omur boyu seveceğim. Unutma akan her kanım senin icindir.
Sevgilim, eğer birgun şehit olursam sakın ağlayp uzulme. Cunku olsem bile diyeceğim son kelime: Seni seviyorum. Ayşe=Murat” Ayşe Ucar Şehit eşi Murat'ın kendisi icin kalpler cizdiği gunlukten, “Benden uzaktasın ama kalbimdesin gulum” cumlesini okudukca ağlıyor.
Sizi seven biri var Gunlukte baba Mehmet Ucar'ın oğluna hayırlı tezkere dilediği sayfada Murat Ucar da anne ve babasına seslenerek, “Seni canımdan cok seviyorum babam ve annem bir gun ağlamayı duşunurseniz sakın yapmayın. Cunku uzakta sizi seven biri var. Murat” yazmış.
Yeni Şafak